3D nyomtatószál készül a régi horgászhálókból

2017. március 20. 11:00

Az elhasznált horgászhálókat általában eldobják, legtöbbször a tengerben kötnek ki, és szennyezik a környezetet. Pedig újrahasznosíthatók, például 3D nyomtatószálak készíthetők belőlük.

2017. március 20. 11:00

Környezetvédelmet és 3D nyomtatást kapcsolja össze a délnyugat-angliai cornwalli Fishy Filaments startup: az anyag- és földtudománnyal foglalkozó alapító, Ian Falconer Alkotó Fémgyártás koncepciója, hogy innovatív megoldásokkal csökkenthetők az ipari halászat negatív környezeti hatásai.

Javaslata, hogy régi, elhasznált horgászhálókat hasznosítsanak újra, és készítsenek belőlük 3D nyomtatószálakat. Egyelőre a kezdeti kutatófázisnál tartanak, és nemrég indítottak közösségi támogatókampányt (crowdfunding), hogy az ötlet kereskedelmi forgalomban hasznosuljon.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik