Az evolúció kíméletlen, csak a legerősebb algoritmus marad fenn

2017. március 23. 14:30

A Google Brain és az Open AI is darwini elvek alapján fejleszt mesterségesintelligencia-algoritmusokat.

2017. március 23. 14:30

A Google Brain és az OpenAI kutatói egyaránt a darwini evolúció elveit alkalmazzák, hogy tovább fejlődjön a mesterséges intelligencia.

A Google neuro-evolúció projektjében ezer képfelismerő algoritmust gyakoroltattak mély ideghálókon. Speciális képeket kellett azonosítaniuk. A legpontosabbakat lemásolták, mutálták, hogy megfigyeljék, a klónok jobban teljesítenek-e. Ezek a mutációk lehetővé tették a túlélést, és a 94,6 százalékos pontosságot. A jó mutációkat megőrizték, a rosszakat törölték.

Az OpenAI „dolgozó” algoritmusait arra trenírozták, hogy egy mester MI nem ismert feladatot kivitelezzen. Az evolúciós MI nyomon követi a dolgozók tanulását, hogyan kivonatolnak azonos mennyiségű adatból információt. Atarin játszottak, eredményeikről beszámoltak a mesternek. A legjobban teljesítőket lemásolták és véletlenszerűen mutálták, majd a mutációk játszottak tovább. Teljesítmény alapján jutalmazták, illetve büntették őket.

Szakértők szerint az OpenAI megközelítése áll közelebb az evolúció valódi biológiai működéséhez.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. március 25. 12:25
Szuper. Az ember meg egyre kevésbé áll közel az evolúció működéséhez. Lásd gender, meg buzijogok, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik