Öregedés elleni tabletta hosszabbíthatja meg az életünket

2017. április 12. 11:30

Ha beválik, akár a negyedével is meghosszabbíthatja életünket egy a Húsvét-szigetről származó csodaszer. Laboratóriumi egereken már tesztelték.

2017. április 12. 11:30
Matthew Griffin
Global Futurist

„Mi van, ha beveszünk egy tablettát, és megfiatalodunk tőle? És miért csak egyet vegyünk be, miért ne szedjük folyamatosan?

Valami ilyesmire készül a világ első emberen végzett öregedés elleni gyógyszertesztje után a két gyógyszer-molekulát a Novartistól licencelő egészségügyi PureTech vállalat. Bejelentették, hogy idén ők is tesztelnek egy, a Novartisszal közösen alapított startup, a resTORbio neve alatt.

Valahol el kell kezdeni, úgyhogy első tesztjük azt hivatott vizsgálni, hogy az átültetéseknél immunhatások csökkentésére már sikeresen alkalmazott Rapamycin származék gyógyszer megfiatalítja-e az immunsejteket. A név onnan ered, hogy a vegyületet a polinézül Rapa Nui Húsvét-szigeten fedezték fel, egy ott honos baktériumból párolog.

A Rapamycin arról híres, hogy vele tolható ki leginkább a halál időpontja, rágcsálók, legalábbis laboratóriumi egerek életét 25 százalékkal hosszabbította meg. Nem lesznek tőle halhatatlanok, de már ez is valami.

Seattle-ben most azt vizsgálják, hogy kutyák élettartamát meghosszabbítja-e. Érdekes módon eddig még semmiféle hivatalos tanulmányban nem foglalkoztak a Rapamycin ezen hatásával. Több okból is: egyrészt sokan túl elszállt gondolatnak tartják, másrészt nehezen bizonyítható, hogy valóban a gyógyszer hatására hosszabbodik meg az élettartam. És csak ezek után jönne a szabályozás…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SilentBob
2017. április 25. 01:38
Szóma.
még fokozza
2017. április 25. 01:38
Az a probléma, hogy az orvosok eldöntötték egy konferencián, hogy nem az élethosszabbítás a fontos, hanem az életminőség javítás az orvoslás célja. De, hogy a pöcsbe jönnek ők ahhoz, hogy mások helyett, az emberiség helyett dönrsenek? Mi van ha mások, vagy én tovább akarok élni? Szükséges lenne megszüntetni ezt az orvosi tézist, az egyénnek legyen joga dönteni a saját sorsáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik