Ölelnivaló robotot fejleszt a Disney?

2017. április 12. 08:00

Robotokkal bővülhetnek a Disney témaparkok. Egyiküket arra tervezik, hogy ölelgessük, szeretgessük, amennyire csak lehet.

A Disney Enterprises csoport még februárban beadott szabadalmi kérvénye alapján humanoid és más robotokkal gazdagodhatnak a témaparkok. Egyikük különleges szerkezet, mert úgy tervezik, hogy a lehető leghatékonyabb legyen vele az ölelés.

Mint minden szabadalmi kérelem, a szöveg ezúttal is száraz és unalmas, a „Puha testű robot emberekkel folytatandó fizikai interakcióra” cím nem kevésbé. A gép a „folyadékkal töltött üregek”, „rugalmas membránok” és a „nyomásérzékelők” kivételével szinte teljesen merev. Ezek összjátéka teszi majd lehetővé a mozgást, és a végeredményt, az „ölelnivaló és interaktív puha moduláris robotot.

A kérelemből kiderül, hogy a Disney gyerekekkel már tesztelt prototípusokat, és a gép túl „robusztusnak bizonyult a játékos fizikai interakcióhoz”, magyarán senki nem ölelgette agyon.

A beadványban más robotok is szerepelnek, például egy szőrös fóka és egy, személyek biztonságára ügyelő humanoidrendszer. A szövegből azt is megtudjuk, hogy a gépek animált karakteren alapulhatnak. A leghomályosabb rész a robotok automatizációs szintje. A nyomásszenzorokkal beindított interakciók kivételével minden más interakciót kontroller szabályoz. A kontrollerről nem derül ki sok.

A bejegyzés trackback címe: http://digit.mandiner.hu/trackback/29754