Top 10 transzhumanista technológia, amikre oda kell figyelni

2017. április 14. 09:00

Hosszú távon ez a tíz technológia támogatja leginkább az emberi életkörülmények jelentős mértékű javulását.

2017. április 14. 09:00
Rajat Chakraborty
The Transhumanist

„A transzhumanisták támogatják tudomány és technológia emberi életet jobbá tevő és meghosszabbító használatát. A technológiában nem rövidtávú megoldást látnak, hanem az ember társadalmi, gazdasági és egészségi problémáira adott hosszútávú választ.

1.Általános mesterséges intelligencia

2.Tudatfeltöltés: a technológia lehetővé teszi az emberi memória adattá alakítását, amely aztán szkennelhető, másolható és feltölthető számítógépekre.

3.Megaszintú mérnöki tevékenység

4.Molekuláris gyártás

5.Autonóm önszaporító robotok

6.Kibernetika: a cyborg technológiák, például fülbe ültethető implantátumok már itt vannak. A kibernetika jobbá teszi társadalmi és gazdasági interakcióinkat, emberbe ültethető apró tárgyakkal próbálja könnyebbé tenni az életünket.

7.Űrkolonizáció

8.Génterápia/RNS interfész

9.Virtuális valóság

10.Krionika: ez a transzhumanista technológia fagyásellenes/folyékony nitrogénkeverékkel egyenletesen, kristályok formálódása nélkül hűti le az agyat.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Balango
2017. április 19. 02:09
Az emberi életkörülmények már most is elég jók. Ahol nem azok, ott ennek társadalmi és nem technikai okai vannak. Az írásból a személyiség beteges túlértékelése árad. Egyetlen ember sem ér annyit, hogy halhatatlanná tegyük. Virtuális valóság, mint ami jobbá teszi az életkörülményeket? Ez valami vicc?
szemlelo
2017. április 19. 02:09
Nagy László mondta az utolsó interjújában arra a kérdésre, hogy mit üzen az utókornak: "Ha még emberi arcuk van, akkor csókolom őket."
drkovax
2017. április 19. 02:09
OPNI pozitív. Sőt. Közveszélyes.
OrangeOrder
2017. április 19. 02:08
Idióta, közveszélyes utópista majom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik