Jobb CEO-k az introvertált személyek

2017. április 20. 10:45

A közhiedelemmel ellentétben nem a karizmatikus, extrovertált, csúcsegyetemet végzett személyek a legjobb vállalatigazgatók.

2017. április 20. 10:45
Jena McGregor
The Washington Post

„Extrovertált, karizmatikus, önbizalommal teli végrehajtó, aki az elit egyetem elvégzése után hiba nélkül járta végig a létrát. Nagyjából ez a kép alakult ki bennünk vállalatok legmagasabb szintű operatív vezetőiről, a vezérigazgatókról.

Egy tíz évig készült nemrég megjelent tanulmány viszont arra a következtetésre jutott, hogy a legsikeresebb vezérigazgatókra nem érvényes a fenti állítás. 17 ezer felső vezető és 2 ezer CEO részletes életrajtát hasonlították össze, végül 930-ét elemezték a Harvard Business Review-ban publikált anyag szerzői.

Meglepődtek. A vártnál jobban teljesítő igazgatók kicsivel több mint fele introvertált személyiség. A vezetőség számára vonzó tulajdonságok nem hatnak a teljesítményre. Mint mindenkit, őket is a karizmatikus, mondandóját ügyesen előadó vezető győzi meg, pedig ez a típus egyszerűen az interjún a legjobb, azért is esélyes az állásra.

Sőt, a legjobb CEO-knak csak a 7 százaléka rendelkezett csúcsdiplomával, és még a hibátlan pályaív sem igaz, mert a legjobbak legalább egyszer elkövettek egy jó nagy ostobaságot.

Akkor mitől sikeresek? Általában a menedzsment-dolgokban jók: részvényesek megszólítása, változásokhoz való magasszintű alkalmazkodás, inkább legyen megbízható és előrejelezhető, mint nyújtson egyszer kivételes, viszont megismételhetetlen teljesítményt, és inkább hozzon teljes meggyőződésből gyors, mint tökéletes döntést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik