Új kiterjesztett valóságot tervez a Facebook

2017. április 20. 08:30

Mark Zuckerberg nyílt kiterjesztett valóság-platformban képzeli el a technológia mainstreammé válását. Úgy tűnik, a virtuális valóság kicsit háttérbe szorul a közösségimédia-óriásnál.

2017. április 20. 08:30

Az éves Facebook Fejlesztői Konferencián Mark Zuckerberg elmondta, hogy szükség van egy nyílt kiterjesztett valóság-platformra, amelyre bárki fejleszthetne, és nem kellene kamerát használni hozzá. Ez lenne az első mainstream AR platform.

Zuckerberg „második felvonásról” beszélt. Egy új funkció korai változatát vázolta fel, amely lehetővé tenné, hogy a felhasználó például többezer „arcmaszk” közül válogathasson.

Az első felvonás a Snapchat-féle sztorik széleskörű használata. Zuckerberg oda is szúrt a Snapchat-nek: a telefonos kamerát és a kontaktlencse-szerű hardvert az AR mainstreammé válásához vezető kezdetleges lépésekként jellemezte.

Egyelőre viszont homályos, hogy a Facebook hogyan képzeli el a világ virtuális valóságon keresztüli, a Snapchat-féle AR lencsén túlmutató összekapcsolását. Ködösen utalt valamilyen headsetre, szemüvegre. Viszont úgy tűnik, hogy a céget jelenleg jobban érdekli az AR, mint a VR, bár Zuckerberg szerint a kettő, és természetesen az Oculus Rift is „kéz a kézben jár.” 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. április 21. 10:16
Hogy élvezheti ez a mocsok, hogy milliárdokat hülyít, akik tejelnek neki szorgalmasan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik