Mesterséges intelligencia kontra öregedés

2017. április 24. 11:30

Mesterségesintelligencia-megoldásokkal sokkal hatékonyabb lehet az öregedés elleni medicina. Talán még a halhatatlanság is felsejlik valahol.

2017. április 24. 11:30
Alex Zhavoronkov - Insilico Medicine
Life Extension Advocacy Foundation

„A széleskörű kutatási terület számítógépes biomedicina számítási módszereket és eszközöket alkalmaz a diagnosztikában, gyógykezelésben és a kapcsolódó k+f-ben. A diszciplína az elektronikus elemzőeszközök megjelenése óta létezik, az utóbbi években viszont nagyon fellendült. A fellendülés a big datával, számítási kapacitások növekedésével, a gépi tanulás eredményeivel, sok tudományterület és a technológia konvergenciájával magyarázható. Hosszútávú célunk az emberi teljesítmény folyamatos javítása, öregedéssel kapcsolatos betegségek megelőzése és gyógyítása.

Öt éven belül mindenre kiterjedő rendszert akarunk fejleszteni, amellyel modellezhető és folyamatosan figyelhető emberek egészségi állapota, és életmódbeli, gyógyászati beavatkozásokkal gyorsan kezelhető az ideális egészségi állapottól való bármilyen eltérés. Egyik legfontosabb újításunk a mély ideghálók alkalmazása személyek korának megsaccolására. Ha csak egy biológiailag releváns, sok adattípus alapján géppel kikövetkeztethető ismertetőjegyet akarunk, akkor az illető születési dátuma az. A kronológiai életkort megmondó mindenféle előrejelző rendszert építünk, amelyek utánajárnak, hogy milyen jellemzők milyen szinten a legfontosabbak. Ezek alapján következtethetünk a halálozásra, majd az azt megelőző beavatkozásokat hajthatunk végre.

Az öregedés széleskörű orvosi kontrollja csak mesterséges intelligenciával valósítható meg. MI-ökoszisztémánk többféle rendszerből áll össze: a gyógyszer- és biomarker-felfedezések szinte az összes betegségre kiterjeszthetők. Általában a rák a megvalósíthatósági példánk, de másokkal is foglalkozunk. Mivel az öregedést betegségként fogjuk fel, ezen algoritmusok közül többet használunk az azzal kapcsolatos betegségek előrejelzésére és megállítására, a bajok gyógyítására alkalmas biomarkerek és gyógyszerek fejlesztéséhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik