Nyílt forrású önvezető autó platformmal áll elő a Baidu

2017. április 24. 08:30

A kínai keresőcég Apollo platformjának célja a teljesen automatizált vezetéshez szükséges technológiai fejlesztéseket felgyorsító nyílt forrású ökoszisztéma kiépítése.

2017. április 24. 08:30

A kínai internetóriás Baidu bejelentette Apollo nevű nyílt forrású önvezető autó platformját. A nyílt forrással egyértelmű a cél: naprakészen követni akarják a technológia fejlődését, kulcselemek, például térképező és gépitanulás-rendszerekkel növelni a cég szerepét, másokat is bevonni az innovációba.

A lépés nyíltabbá teheti az önvezető járművek körüli k+f tevékenységeket, csökkentheti a fejlett vezetőtámogató-rendszerek és jármű-prototípusok kidolgozására vonatkozó követelményeket.

A technológia nagy része júliusban lesz elérhető, de egyes funkciók, például a térképező és gépitanulás-szolgáltatások a Baidu által kontrollált alkalmazásprogramozó felületen (API) már előbb hozzáférhetők lesznek.

„Alapmotivációnk, hogy létrehozzunk egy a társadalmunkat nagyon megváltoztató teljesen automatizált vezetés irányába vivő innovációt felgyorsító nyílt ökoszisztémát” – magyarázza Qi Lu, a Baidu elnöke.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik