Lóból zebrát, télből nyarat csinál az MI

2017. április 27. 14:30

Különféle mesterségesintelligencia-megoldások összekombinálásával lót zebrává, és a zebrát az eredeti lóvá alakítja oda és vissza egy egyelőre még nem tökéletes, de ígéretes új algoritmus.

2017. április 27. 14:30

A Kaliforniai Egyetem (Berkeley) kutatói képeket „ciklus-konzisztens” módon átalakító eljárást dolgoztak ki. Lényege, hogy minden változtatás visszafordítható, bármikor visszanyerhetjük az eredeti képet. Például, az algoritmus zebrából lovat csinál, és vice versa.

A módszer azért ennyire hatékony és sokoldalú, mert különféle mesterségesintelligencia-megoldásokat kombinál össze, integrál egy algoritmusba. Az algoritmus könnyen módosítható, sokfajta feladatra és átalakításra használható, például fényképből festményt, festményből fényképet generál. Ha viszont a tesztkép a gyakorlóképekkel összehasonlítva szokatlan, nem működik annyira jól.

Ilyesmi történhetett ezzel a módosítással is, nyilván túl szokatlan volt a tesztkép, tehát még ezen az intelligens megoldáson is akad azért finomítanivaló.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik