Hivatalosan is megint harcolunk a netsemlegességért

2017. április 29. 09:00

Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottságnak időről időre beugrik, hogy szabályozni kellene az internetet. Aztán menetrendszerűen rájönnek, hogy lehetetlen.

2017. április 29. 09:00
T. C. Sottek
The Verge

„Hónapok óta rebesgették, és a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) április 26-án be is jelentette, hogy harcolni fog a nyilvánossággal a nyitott internet jövőjéért. Remek hír a Verizon vagy a Comcast ügyvédeinek, mindenki másnak viszont borzalom.

Az első propagandahullámban az FCC azt állította, hogy a szabályozással »az internetszabadságot állítja vissza Amerikában.« Legalább annyira semmitmondó szlogen, mint a »Világ legnagyobb egészségügyi terve.« A netsemlegességért vívott első harchoz hasonlóan megint a szavakról, például az »internetszabadságról« lesz szó. Az FCC mit ért rajta egyáltalán? Főként az Obama-éra szabályozásának a visszacsinálását.

A netsemlegesség szablyai nem kormányzati mikro-menedzselések, hanem pont az ellentétük: az internetet meghatározó, cégek felemelkedését és bukását szolgáltatók engedélye nélkül is garantáló versenyképes anarchia lehetőségének a feltételei.

Az FCC azt akarja, hogy az internet az azt leamortizáló cégeké legyen. Nem megyünk bele!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik