Hogyan idézhet elő az MI egy újabb ipari forradalmat?

2017. május 25. 08:30

Egyelőre még nem találták fel a két évtized múlva legnépszerűbb mesterségesintelligencia-terméket.

2017. május 25. 08:30
Kevin Kelly
TED

„Megjósolhatatlan az esőcsepp tényleges útja, amíg leér a völgybe, az általános irány viszont elkerülhetetlen. A technológia nagyon hasonló. Meglepő, de elkerülhetetlen mintázatok vezérlik.

A következő 20 évben, az egyre okosabb dolgok készítése iránti hajlamunk mély hatással lesz szinte mindenre, amit teszünk. Három mesterségesintelligencia-trendet kell megérteni ahhoz, hogy elfogadjuk, és irányítsuk a további fejlődését.

Még nem találták fel a 20 év múlva legnépszerűbb, mindenki által használt MI-terméket.”

(Kevin Kelly a június 1. és 3. közötti Brain Bar Budapest vendége lesz.)

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2017. május 28. 14:59
A programozás már régen nem automata lépések egymásutánja. Az objektumorientált programozás lehetett az első ami ezen túllépett. A biológiához hasonlóan osztályokat és önállóan viselkedő egyedeket hozott létre, amelyek sajátos tulajdonságokkal képesek viselkedni. Ma már a felhők ezt is meghaladják. A program nem lépéssorozat, hanem a környezeti hatásokra adott logikai és "érzelmi" reakcióként "viselkedik".
zolizolizoltan
2017. május 26. 03:24
A Mesterséges Intelligencia hatását nem termék oldaláról kell megfogni. A termék hatása másodlagos, fontos, de nem ez a lényeg. A digitális intelligencia átalakítja a gazdasági együttműködés rendszerét valamint átalakítja az emberek közötti együttműködés rendszerét. Az MI gazdasági együttműködést fogja először alapjaiban átalakítani és talán ez jobban is érthető. Az a nagy cég lesz termelékenyebb és tud magának nagyobb profitot szerezni, amelyik a termelésbe, szolgáltatásba gyorsabban és rugalmasabban tud beavatkozni. Ehhez a MI-hez értő szakemberek szükségesek. Le fog maradni az a cég, amely a profitszerzését az alacsony bérekre alapozza. A nagy világcégek ezért visszahozzák a termelésüket és a szolgáltatásuk szervezését a központjuk közelébe. Ez alapvetően megváltoztatja a globalizmus értelmezését, a piaci liberalizációt és a piaci verseny is. Ugyanis a nagy cégek csak azokkal a beszállítókkal kötnek majd szerződést, akiknek a vállalatirányítási rendszerébe maradéktalanul belelátnak. ( már most is vannak erre példák!) Átértékelődik a liberalizmus és a nacionalizmus fogalma is. A MI társadalmi együttélésre gyakorolt hatása egy kicsit odébb van. Jelzem azért, hogy sikerek vannak abban, hogy két ember kommunikációja gondolatok útján történjen. Nincs ebben semmi misztikus, könnyen meg lehetne magyarázni, de helyhiány miatt nem tudom megtenni. A távoli jövőben több ember gondolatait is össze lehet majd kötni, sőt hálózatba is lehet majd kötni!!!! Ez lesz az emberiség kommunikációjának igazi nagy forradalma. Ha egyáltalán lesz akkor még ember a Földön.
Mich
2017. május 25. 15:07
Duma (amit már 1986-ban hallottam az egyetemen)...
Einar
2017. május 25. 14:15
A lélek metafizikus fogalma nem egyeztethető össze az automata elméletével. Azt feltételezni, hogy egy automata, amely képes lesz velünk azonos szinten logikai problémák megoldására, egyúttal elmerül az abszolút szubjektum misztériumába is, abszurd, ha ugyan nem blaszfémia. Egy gépnek sosem lesz éntudatból fakadó tapasztalásvágya, mert ha már programozva van erre, az már nem igazi én-tudat. Egyszerűbben fogalmazva, egy gépnek sosem lesz lelke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik