A játékbaba olvassa a gyerekek érzéseit

2017. június 23. 08:30

Különleges babát fejlesztettek egy spanyol egyetemen. A beágyazott chippel olvassa játszótársai érzelmeit, tudja, hogy mikor örül valaminek, és mikor dühös.

2017. június 23. 08:30

A játékbaba hamarosan megmondja, ha játszótársa szomorú. A spanyol Castilla-La Mancha Egyetem (Ciudad Real) kutatói ugyanis érzelemfelismerésre betanított és programozott algoritmussal ellátott chipet tettek bele. Egy kicsi kamera lefényképezi az arcot, a baba pedig nyolc érzelmet (haragot, meglepetést stb.) vesz észre, különböztet meg egymástól. Apró elem működteti, semmiféle műveletet nem kell a számítási felhőben végeznie. Mivel hibátlanul működik internet nélkül, nehezebb meghackelni.

A projektvezető Oscar Deniz szerint a közeljövőben miriádnyi szem figyel, segít majd minket. A technológia elég olcsó hozzá, chipjük anyagköltsége mindössze 115 euró volt.

Az öles léptekkel fejlődő MI újabb állomása lesz, amikor a tárgyfelismerő, szájról olvasó, egyszerű döntéseket hozó stb. algoritmusok elárasztják a fogyasztói elektronikus termékeket: magunkon viselhető eszközöket, drónokat, játékokat, pici robotokat és ma még elképzelhetetlen más tárgyakat is.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. június 29. 20:56
"miriádnyi" Az mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik