<![CDATA[digit.mandiner.hu]]> http://digit.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[David Ryan Polgar (Quartz): Etikátlan emberhez hasonló robotokat tervezni?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A játékbaba olvassa a gyerekek érzéseit]]> Különleges babát fejlesztettek egy spanyol egyetemen. A beágyazott chippel olvassa játszótársai érzelmeit, tudja, hogy mikor örül valaminek, és mikor dühös.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nincs amerikai komputer a világ első három szuperszámítógépe között]]> Két kínai és egy svájci szuperszámítógép vezeti a gyorsaságot mérő legújabb Top500 listát. 21 éve először nincs amerikai a dobogón, és már kongatják is a vészharangokat, pedig az első tízből öt, az 500-ból 169 made in USA.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Véletlenül saját nyelvet alkotott a Facebook mesterséges intelligenciája]]> A Facebook chatbotjai rengeteget gyakorolnak, hogy jobban kommunikáljanak az emberre. Gyakorláshoz nincs szükségük ránk, mert gépi tanulással nélkülünk is megoldható. Olyan jól megoldották, hogy közben saját nyelvet alkottak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fényalapú szélvészgyors rendszerek szuperszámítógépek helyett?]]> A mélytanuló rendszerek nemcsak ígéretesek, de már most is nagyon hasznosak. Egyes feladataik kivitelezése viszont még szuperszámítógépeknek is nehéz. E problémára találtak megoldást MIT-s és más kutatók.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezerszer gyorsabb, százszor kevesebbet fogyaszthat a grafénalapú komputer]]> Amerikai kutatók lerakták a jövő graféntranzisztorának elméleti alapjait. Ha az elmélet beválik a gyakorlatban, a jövőben a maiaknál lényegesen kevesebbet fogyasztó és gyorsabb számítógépeken dolgozhatunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ideghálók és a kvantum-összefonódás]]> Amerikai kutatók kimutatták, hogy gépi tanuló ideghálókkal megjeleníthető, számszerűsíthető a kvantum-összefonódás és a kvantumrészecskék más interakciói.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amy X. Wang (Quartz): Ha a popsztároknak van Instagramjuk, nincs többé szükségük lemezkiadóra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Syma X8C Venture RC Quadcopter teszt – a Sima-ház fantomja]]> A Syma modellgyártó jó minőségű és olcsó új drónja akár GoPro kamerát is a levegőbe emel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ray Kurzweil és mások is szkeptikusak a bitcoin jövőjével kapcsolatban]]> A bitcoin túlzottan instabil ahhoz, hogy hosszabb távon felvegye a versenyt a nemzeti fizetőeszközökkel, például a dollárral szemben. A blokklánc technológia viszont komoly lehetőség, az ideális algoritmust és pénzt azonban még nem találtuk meg.
[...] Bővebben!
]]>