<![CDATA[digit.mandiner.hu]]> http://digit.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[2030: közeleg az ember-gép partnerség új korszaka]]> A Dell, az IFTF (Institute for the Future) és 20 szakértő az ember-gép kapcsolat jövőjéről készített tanulmányt. Az előrejelzés szerint a szoftverek, a big data és feldolgozó kapacitás fejlődésével életünk, a társadalom és a gépekkel való kapcsolatunk új korszaka kezdődik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jöhetnek a fejlettebb agyi implantátumok]]> Fájdalom és károsodás nélkül beültethető, a vizuális és audió kortex-szel közvetlen kapcsolatban álló eszközök lesznek a közeljövő agy-számítógép interfészei. A DARPA és Elon Musk már dolgozik rajtuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hiroshi Ishiguro (SingularityHUB): Mit taníthatnak meg nekünk emberi mivoltunkról az androidok?]]> Az androidok egyedi tükrök, segíthetnek megválaszolni, hogy miért vagyunk itt, és miért lett annyira sikeres a Homo sapiens.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így mozog a Google mesterséges intelligenciája idegen környezetben (videó)]]> A londoni DeepMind ezúttal a robotmozgásban lépett szintet. Virtuális ágenseik időnként ugyan mosolyt fakasztóan, de hatékony tanulásuk eredményeként sikeresen birkóztak meg szimulált környezetükkel, és vették az ottani akadályokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az űrbe teleportált első objektum (videó)]]> Világpremier: kínai kutatók Föld körül keringő műholdra teleportáltak egy fotont. A teleportáció kvantum-összefonódással történhetett meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Morzsányi processzorokba ágyaz MI-t a Microsoft]]> Paradigmaváltást készít elő a Microsoft. Lényege, hogy apró tárgyakban is legyen mesterséges intelligencia, és ezek a tárgyak internetkapcsolat nélkül is megőrizzék intelligenciájukat, ugyanúgy funkcionáljanak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mélyebbre kell ásni, hogy életet találjanak a Marson]]> A Mars atmoszférája annyira vékony, hogy nem szűri meg eléggé az ultraibolya sugárzást. Ez a tény nagyon rossz hatással van a helyi élet kialakulására. Mivel a bolygó felszíne még baktériumok számára is halálos környezet, így mélyre kell ásni, hogy esetleg életet találjunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Föld alatt dolgozik a robotborz]]> Vezető, repülő, úszó, alámerülő, világűrben ténykedő, jégen csetlő-botló robotokból sokat, föld alá ásókból viszont igen keveset fejlesztettek eddig, és azokat sem a felszín alatti mozgásra tervezték. Az EU-s Borz lehet az úttörő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Katherine Ellen Folley (Quartz): Tegyük rosszabbá az MI-t, hogy jobb legyen!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elon Musk: Összeomláshoz vezet a világ túlnépesedése]]> 2050-ben 9,7 millió ember fog a Földön élni. A túlnépesedés óriási veszély, globális összeomláshoz vezethet, de egyelőre nincsenek rá jó ötletek, kivitelezhető javaslatok.
[...] Bővebben!
]]>