<![CDATA[digit.mandiner.hu]]> http://digit.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Arcfelismerő robotzsaru egy kínai vasútállomáson]]> A senzseni reptér után, egy másik kínai város, Csengcsou vasútállomásán is robotjárőr ügyeli a rendet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Laurie Beaver (Business Insider): Miért kell vállalatoknak figyelni a chatbot forradalmat?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nemzetközi pénzátutalás a Facebookon]]> A TransferWise úttörő szolgáltatást indított a Messengeren.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Építsünk versenypályát a virtuális valóságban! (videó)]]> Új VR-játék HTC Vive-ra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A WhatsApp is klónozza a Snapchat-sztorikat]]> A rivális Snapchat-től tanult a Facebook, és a tanulás kifizetődő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bill Gates: adózzon a robot, ha elveszi a munkád!]]> Az egykori Microsoft-vezér javaslata, hogy ha egy robot elveszi egy ember munkáját, adózzon is utána. A robotadót az új állástalanok átképzésére, munkahelyteremtésre, társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésére kellene költeni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mass Effect: Andromeda (videó)]]> Ötperces kedvcsináló a sikeres sci-fi akció-szerepjáték március 21-én megjelenő folytatásához.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Terroristákra csap le a Facebookon Zuckerberg MI-je]]> Terrorista szervezetek egyre nagyobb mértékben használják a Facebookot. Mark Zuckerberg mesterséges intelligenciával kívánja azonosítani és eltávolítani őket a közösségi hálózatról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Oktatás 3D animációval]]> Az Etalon vagy pontosan eTalon – mint mérce és mint sok más e kezdőbetűvel ellátott szó– úttörő kezdeményezés, holisztikus megközelítésű budapesti oktatási szakkör. Lényege, hogy 10 és 14 év közötti gyerekek 3D animáción és modellezésen keresztül sajátítsanak el természet- és majd társadalomtudományi fogalmakat. Működőképes alternatíva és figyelemfelkeltő kiegészítő a még mindig tábla-kréta-tankönyv háromságon alapuló hivatalos oktatás mellé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Üdv a jövőben, érkezik a drón-taxi!]]> Dubajban indítják útnak az első drón-taxit, amely 40 kilométeres hatótávolsággal képes elszállítani egy főt. Az irányítóközpont egy töltéssel fél órán keresztül képes levegőben tartani a járművet.
[...] Bővebben!
]]>