<![CDATA[digit.mandiner.hu]]> http://digit.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Konyhatündér robotok]]> A robotok szép lassan megjelennek a konyhában. Egyelőre persze ne főszakácsokat várjunk, hanem a személyzetnek valamilyen formában segítséget nyújtó gépeket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Programozók és könyvtárosok tudományos adatokat mentenek meg]]> Amerikai önkéntesek adatmentő akciókkal reagálnak a Trump-adminisztráció egyes tudományok elleni lépéseire.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Chris Dixon (The Atlantic): Hogyan alkotta meg Arisztotelész a számítógépet?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az evolúció kíméletlen, csak a legerősebb algoritmus marad fenn]]> A Google Brain és az Open AI is darwini elvek alapján fejleszt mesterségesintelligencia-algoritmusokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az első tablettel működtetett okostükör]]> Hanggal és gesztussal vezérelhető, arcokat ismer fel, fontos infókat jelenít meg a világ első okostükre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[700 éve halott férfi arcát rekonstruálták Cambridge-ben ]]> Történelemtudomány másként: brit kutatók egy 700 éves halott arcát rekonstruálva tanulmányozzák és próbálják megérteni a középkor alacsony társadalmi osztályainak életét. Emberközelbe hozzák a múlt ismeretlen szereplőit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Irány a Hold! Építs saját holdjárót!]]> 2017 áprilisában indítja első közös workshopját a Puli és a Makerspace.hu csapata, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg az űrtevékenység világával a 10-14 éves kalandozni vágyó fiatalok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Saját arcunkat használja avatárként ez a közösségi virtuálisvalóság-alkalmazás (videó)]]> Hogyan legyen saját magunk az avatárunk a virtuális valóságban?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robotagyak hálózzák be a világot]]> Hogyan válnak egydimenziós robotok multifunkcionális intelligens rendszerekké? Egyelőre nincs pontos recept rá, az elmúlt évek egyik markáns infokom trendje, a felhőszámítás-alapú robotika viszont komoly lépés ebbe az irányba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ryan Avent (medium.com): A produktivitás paradoxon]]> [...] Bővebben!
]]>