Vörös csillagon áll a Kossuth téri karácsonyfa?

2009. december 16. 15:22

Szollár Domokos cáfolja, hogy a Parlament csúcsáról 1991-ben eltávolított vörös csillagon áll a fa.

2009. december 16. 15:22
A Kossuth téren álló karácsonyfájának talapzata nem a Parlament csúcsáról 1991-ben eltávolított vörös csillag; Szollár Domokos kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján cáfolta az erről szóló sajtóhíreket.
 
Szollár Domokos leszögezte: az ország karácsonyfájának talapzata külön erre a célra készült ácsolaton áll, évek óta ezt használják, igaz, ez is ötágú csillag formájú, de zöld színű. A Parlament csúcsáról eltávolított vörös csillagot pedig 1991. augusztus 12-én az Országgyűlés műszaki osztálya egy szerződés keretében átadta a Magyar Nemzeti Múzeum Legújabbkori Történeti Múzeumának - közölte.
 
A parlament kupolájáról a vörös csillagot 1990 márciusában vették le. A csillag több mint tíz mázsa súlyú, három méter átmérőjű volt. Kupper András Fideszes képviselő blogján december 13-án jelent meg az a bejegyzés, miszerint "a tiltott kommunista jelkép szolgál talpfául az ország karácsonyfájának." (MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smalladam
2009. december 17. 20:00
én csak azt tudom, hogy a vöröscsillag eltávolításáról készült korabeli képeken az látszik, hogy darabokra szedik a csillagot. ami egyébként biztos, hogy nagyobb volt, mint a kupper fotóján látható. szóval itt valami nem stimmel
bmucsai
2009. december 17. 13:22
nyg: azért célszerű lenne figyelenbe venni a kiinduló helyzetet! A tartószerkezet - mint politikailag inkorrekt műszaki konstrukció - le volt takarva. Most itt arról vitatkozunk, mi van a bugyi alatt! A bugyi alatt lehet horogkeresz, vörös csillag, bármi.
nyg
2009. december 17. 07:44
Akik kötözködésnek veszik Kupper blogbejegyzését, egy pillanatra gondolkodjanak el, hogyan viszonyulnánk egy zöldre festett horogkeresztes talpfához. Vagy az más? Miért?
Ricochet
2009. december 17. 06:45
Na, és így hogy tetszik?: "Heineken-csillagon áll a Kossuth téri karácsonyfa?"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!