Kik lesznek a fővárosi fideszesek?

2010. június 25. 15:54

Szombati ülésén dönt a Fidesz budapesti választmánya arról, hogy kit javasol a párt főpolgármester-jelöltjének, illetve arról, hogy kik szerepeljenek a fővárosi közgyűlési listáján.

2010. június 25. 15:54

A Fidesz főpolgármester-jelöltje minden valószínűség szerint Tarlós István, a párt fővárosi frakciójának jelenlegi vezetője lesz. A kerületi polgármesterjelöltekre a helyi Fidesz-elnökségek már korábban megtették javaslataikat a helyi csoportoknak, amelyek ezeket megtárgyalták, és továbbították az önkormányzati választási egyeztető bizottságnak. A napokban e testület is megtartotta már ülését, és döntött az egyes kerületek polgármesterjelöltjeiről.

Az MTI úgy tudja, két kerületben volt többes jelölés. Az egyik Terézváros, ahol a helyiek a KDNP-s Wertán Zsolt Zoltánt és Hassay Zsófiát, a Fidesz terézvárosi szervezetének alelnökét is javasolták. Azon kerületekben, ahol több jelölt is van, valószínűleg a Fidesz országos választmánya mondja ki a végső szót. Több, jelenleg nem Fidesz-KDNP-s vezetésű kerületben indítanak a kormánypártok más jelöltet, mint négy évvel ezelőtt. Újpesten például, ahol 2006-ban Wintermantel Zsolt volt a Fidesz jelöltje - ám végül nem ő, hanem az Újpestért Egyesület színeiben induló Derce Tamás nyert -, idén a kereszténydemokrata Szalma Botond a helyi csoport jelöltje.

Erzsébetvárosban négy éve Kecskés Gusztáv indult a Fidesz-KDNP színeiben, ebben az évben viszont Vattamány Zsolt, a Fidesz kerületi frakcióvezetője a helyiek polgármesterjelöltje. A XI. kerületben Simicskó István kereszténydemokrata politikus lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon. Négy éve ugyanitt Kupper András próbálkozott.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a. sz. tapasz
2010. június 25. 18:26
hm, lehetne mondjuk Schmitt Pál, a KE poszton váltaná Kövér, a házelnök meg lenne mondjuk Schmitt Pál, akit a polgármesteri székben vált Kövér, és így tovább
kalandféreg
2010. június 25. 17:50
Lélegzetvisszafojtva várom Tarlós Pici beharangozását :o)
states
2010. június 25. 17:37
Na már megint véresre rághatjuk a körmünket az izgalomtól, hogy vajh ki lesz az. Akárcsak Schmitt esetében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!