Nem problémamentes a polgármesterkeresés

2010. június 21. 09:29

Több helyen is más polgármester-jelöltet akar a helyi Fidesz, mint a párt országos vezetése: Újbudán a két jelölt versengéséből egy nevető harmadik jött ki jól. Tarlós Istvánnak nem tetszik, hogy a választásokat követő Kossuth téri fideszes nagygyűlésen Kósa Lajos ötletelt a fővárossal kapcsolatban - holott a párt ügyvezető alelnöke lesz ősszel a kampányfőnök.

2010. június 21. 09:29

Szinte biztos, hogy Tarlós István lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje. Korábban Rogán Antalt is befutóként emlegették, ő valószínűleg az egyik főpolgármester-helyettesi pozíciót kapja majd meg. A Népszabadság szerint valószínűsíthető, hogy ha Tarlós István elnyeri a főpolgármesterséget, az első számú helyettese Bagdy Gábor kereszténydemokrata politikus lehet, de szóba került Pesti Imre neve is.

Tarlósnak is vannak ötletei

A Fidesz önkormányzati választási kampányát Kósa Lajos fogja irányítani. Tarlósnak nincs konfliktusa Kósával, de a Népszabadság forrásai szerint nem esett jól neki, hogy aznap, amikor az Orbán-kormány letette az esküt, a Kossuth téri nagygyűlésen a debreceni polgármester mondta meg, hogy Budapesten mit kell csinálni. Nem kell hogy más ötleteljen Budapesttel kapcsolatosan, nekem is vannak ötleteim – mondta ezután a parlamenti folyosón Tarlós.

Veszprémben, Budaörsön és Nyíregyházán mást akar a helyi Fidesz, mint az országos pártvezetés - Újbudán a belharcok miatt akár fel is oszlathatják a helyi szervezetet. A Fidesznél ugyanis csak az lehet polgármesterjelölt, aki országgyűlési képviselő is. Ez 2014-ben különösen fontos lesz majd, mert a parlamenti létszámcsökkentés miatt akár még megyei jogú városok is egy választókerületté válhatnak, írja a Hírszerző. Zuglóban sem a polgármester, sem a helyi erős emberek nem kapnak lehetőséget - a pártvezetés Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztost szeretné polgármesternek.

Nevető harmadik

Budaörsön Ritter Imre ellenében Kapitány Gábort ajánlja a pártvezetés - a Hírszerző szerint az ügy nyertese a korábban az SZDSZ színeiben politizáló Wittinghoff Tamás lehet. Veszprémben a Cozma-ügyben a rasszista hangulatkeltéssel szembeforuló Debreczenyi Jánost nem indítja a Fidesz, helyette Porga Gyula alpolgármester indulhat. Újbudán Kupper András és Schneller Domokos harcából Simicskó István jött ki győztesen - az államtitkár megválasztása esetén lemondana kormánypozíciójáról.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Redled
2010. június 21. 13:00
A Durva rész inkább ez: "A történtek alapján úgy tűnik, állóháború készül a budaörsi Fideszben, amely a helyi szervezet feloszlatását is eredményezheti. Az ügy nyertese a korábban az SZDSZ színeiben politizáló Wittinghoff Tamás lehet... " "Kapitány Gábort a Budai Központi Kerületi Bíróság 2006-ban csalás, közokirat-hamisítás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt pénzbüntetésre ítélte. A KDNP-s politikus az ítélet ellen nem fellebbezett"
balbako_
2010. június 21. 10:52
Milyen magas színvonalra ért az újság! A" Népszabadság forrásai szerint","mondta ezután a parlamenti folyosón Tarlós", "a Hírszerző szerint", és mit pusmogtak a WC-n? Mi a véleménye a portásnak? A hiba az elnevezésben van napilap, ahol híreket szoktak közölni. Ezek fájdalom rosszindulatú vélekedések.
papika
2010. június 21. 10:05
"A Fidesznél ugyanis csak az lehet polgármesterjelölt, aki országgyűlési képviselő is." Ennyit az írás komolyságáról.
pusztaibetyár
2010. június 21. 09:50
Nem mindenki vágja haptákba magát Orbán Viktor előtt? Hová lett a rég múlt dicsősége? Pont ilyenkor megy nyaralni a nagyvezír? Nincs otthon a macska cincognak az egerek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!