Nézőcsúcsot döntött az MTV a vébé alatt

2010. július 14. 08:51

Az MTV vezetősége értékesítette volna a közvetítés jogait, a kuratórium azonban ezt megtiltotta. A futball-vb nézőcsúcsot hozott a köztelevíziónak, mégis veszteséggel számolnak.

2010. július 14. 08:51
Az AGB Nielsen adatai szerint a tévézők több mint fele, kétmillió 246 ezer néző követte figyelemmel a futball-vb vasárnapi döntőjét. Most fordult elő, hogy már a selejtezők alatt többször nagyobb volt a köztévé nézettsége, mint az RTL Klubé vagy a TV2-é. A műszerekkel azonban csupán lakások adatait tudták felmérni, Kert Attila, az MTV intézményi kommunikációért felelős vezetője szerint azokkal együtt, akik közterületen vagy szórakozóhelyen követték a meccset, a vasárnapi nézőszám megközelítheti a hárommilliót.
 
Az MTV Online egy-egy közvetítését egy időben 20-25 ezren nézték a Telesport.hu oldalon, de volt, amikor 100 ezernél is többen követték a mérkőzést. Kert Attila szerint gazdasági szempontból a terveknek megfelelően alakult a vb egyenlege, a prognózisok szerény veszteséget vetítenek elő. A televízió vezetősége gazdasági nehézségekre hivatkozva értékesítette volna a közvetítési jogokat, ám a kuratórium ezt megtiltotta. Az MTV-nek így ki kellett fizetni a 2,7 millió eurós közvetítési jogdíjat, illetve összesen 100 milliós egyéb költséget.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. július 14. 10:25
talán a kuratóriumnak kéne fedeznie a MTV működtetési költségeit, eddig csak a kiadásnövelő intézkedésekhez járultak hozzá, meg azokat erőltették, a bevételi erősítéseket pedig rendre lelövöldözik, a múltkor a hitelfelvételhez nem járultak hozzá.... ideje meghozni a médiatörvényt, ezeket meg elzavarni a francba, és felelősségrevonni őket, hogy ezt mégis hogy képzelték?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!