Újabb vizsgálatok a VÁTI-nál

2010. július 31. 15:33

A piaci ár több tízszereséért, közbeszerzés nélkül rendelt fotósorozatot uniós beruházásokról a VÁTI Nonprofit Kft - írja a Hírszerző, egy a lap birtokába került dokumentumra hivatkozva

2010. július 31. 15:33
Fotódokumentációs adatbázis-készítéssel bízta meg 2008-ban a Lunaire Bt-t a regionális fejlesztéssel foglalkozó, állami tulajdonú VÁTI Nonprofit Kft. A cégnek a Regionális Fejlesztési Operatív Program keretében megvalósult beruházásokról kellett képeket készítenie, összesen 375 darabot. A megállapodást 2008. november 3-án kötötték meg, kilenc nappal később pedig Rapai Katalin a VÁTI részéről már igazolta is a teljesítést, holott nem készült el az összes kép - a cégnek összesen 7,2 millió forintot fizettek, a gyanú szerint a piaci érték tízszeresét. Rapai Katalin a Hírszerzőnek közölte, a szerződés nem érte a közbeszerzési értékhatárt, a Lunaire-t pedig „a szakmai jó hírnév és referenciák” alapján választották ki. A képek hiánytalanul elkészültek, a díjban pedig benne foglaltatott a rövid határidő vállalása - írta.
 
A Hírszerző szerint jogászok vizsgálják a VÁTI egy másik szerződését is: közbeszerzést írtak ki irodaházára homlokzatának felújítására, és nyílászárócserére. A tendert megnyerő Háló és Marco Kft.-vel a szerződés megkötése után két hónappal módosították azt, és újabb munkálatokat rendeltek meg a cégtől, amely szinte teljes felújítást jelentett. A szerződést vizsgáló jogászok szerint új eljárást kellett volna kiírni, a teljes felújítás ugyanis nem tekinthető pótmunkálatnak. Rapai Katalin szerint „előre nem látható körülmények” miatt rendelték el a szerződés módosítását.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!