Somogyban öltek a sakálok

2010. szeptember 27. 15:13

Kétszázötven fiatal birkát pusztítottak el az aranysakálok Somogyban. A gazda kára csaknem 3 millió forint.

2010. szeptember 27. 15:13

Egy hónap alatt kétszázötven bárányt öltek meg aránysakálok a Homokszentgyörgy melletti Mariettapusztán; a gazdálkodó kára csaknem 3 millió forint. A sakáltámadások úgy hat éve kezdődtek. A kutyák ugyan a rókákat elkergetik, de a sakáloktól félnek, Varga János gazda ezért úgy érzi, nem tud védekezni a támadások ellen.

Belső- és Dél-Somogyban nagyszámú aranysakál él. A sakál fő tápláléka a mezei pocok és más rágcsálók, valamint a téli vadászatok során az erdőben maradt zsigerek és sérült vadak. Horváth Zoltán, a Duna-Dráva Nemzeti Park tájegység vezetője elmondta: ha az állat egyszer rákap a könnyebb táplálékszerzésre, akkor lépni kell.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsanett-kúnrum
2010. szeptember 29. 08:34
ez a cikket akár egy balliber is írhatta volna aranysakál meg a háztáji elvadult kutya lesz az aranykutya messzire kerüli az embereket
wartog
2010. szeptember 28. 09:15
revideálnám én azt a 250 birgét.Hiszem, ha látom.Mennyi aranysakál kellett volna ehhez? Baromság!Mellesleg, ha megkérik a vadászokat,-kis birgehúsért esetleg-, kiakasztanának párat.
Dr. Kotász
2010. szeptember 28. 09:03
Monnyonle!
felician
2010. szeptember 27. 20:37
Ja. Nem értem, hogy lehet az a gond, hogy a kutya fél... Kell szerezni olyan kutyát, amelyik nem fél. Ha az erdélyi hegyi pásztorok kutyái nem fosnak a macitól, akkor alig hiszem, hogy a sakáltól rosálnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!