Szélessávot minden magyar településre!

2010. december 23. 20:24

Az ország minden településére elvinné a szélessávot a kormány - derül ki a Digitális Megújulás cselekvési tervből. A csütörtökön nyilvánosságra hozott program kitér még egy intelligens áramhálózat kiépítésére, egészségügyi elektronikai fejlesztésekre és a közlekedési rendszer modernizációjára is. Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár szerint a terv többek között az állampolgárok esélyegyenlőségét és a vállalatok versenyképességét is növelni fogja.

2010. december 23. 20:24

Mindenkinek legalább 2 megabites sávszélességű internet hozzáférést biztosítana a kormány Digitális Megújulási cselekvési terve, amelyben a kabinet informatikai és kommunikációs lépéseit fektette le. A csütörtökön kiadott írás egy olyan októberi vitairatra épül amely az egész iparágat megmozgatta: mintegy száz civil szervezet, valamint vállalat küldte el véleményét a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak.

Amellett, hogy minden településen elérhetővé tenné a gyors hozzáférést, a terv több más területre is kitér: többek között egy intelligens áramhálózat kiépítésére, egészségügyi elektronikai fejlesztésekre és a közlekedési rendszer modernizációjára számíthatunk. A tervezet konkrét finanszírozási stratégiája várhatóan februárra készül el.

Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár a programot bevezető sajtóközleményében azt fejti ki, hogy a megújulás fókuszában négy fő elem áll: az állampolgárok esélyegyenlőségének biztosítása, a vállalkozások versenyképességének növelése, a modern közigazgatási informatika tényleges megteremtése, valamint az informatikai infrastruktúra fejlesztése.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zázrivecz
2010. december 25. 13:42
Én úgy gondolom, hogy ha az internetet elérők számát próbáljuk növelni akkor elsősorban érdemes lenne a szolgáltató piacon jelenleg uralkodó díjakba kicsit beavatkozni. Vidéken sok helyen vannak monopol helyzetü szolgáltatók akik egy 5-10 megás netért 10 000 ft körüli összegeket kérnek el (közben jó ha a megadott sebesség felét szolgáltatják)... Nemrég jártam egy olyan településen ahol 1 wi-fis szolgáltató van csak és 256 ill. 512 kb/s-es netet szolgáltat 4500 ill. 6000 huffért...
Kala pál
2010. december 25. 06:59
Vidéken semmi sincs ingyen,anno hozzá kellett járulni a víz majd a gázhálózathoz,most a csatornázáshoz,ehhez konkrét számot írok,ez Orosházán 169eft! Ez hatalmas probléma a rengeteg kis jövedelmű embernek. Ráadásul ez kötelező minden telektulajdonosnak! Nem lesz sorbaállás a számítógép kereskedés előtt. Ráadásul a befizetett önerőről le kellett mondani a szolgáltató javára,ezzel is támogatva a jelenleg francia tulajdonú szolgáltatót,ami megmaradt Trianonból még abból is rabolnak egy nem keveset.
Jegesmedve
2010. december 25. 00:57
Csak az tudja értékelni, aki 3 kbit/sec sávszélességgel próbál vidékről netezni. Jó lenne már, ha ez változna. Megjegyzem: az embert érdekelheti egyszerre az alkohol, az internet, az asszonyok (vagy épp pasik, ízlés szerint) és az irodalom is. :)
longobárd
2010. december 24. 22:54
ejj de bunkók vagytok itt néhányan, hogy egyem azt a drága ócska pesti proli fejeteket.. sétálgassatok csak a a koszos nagyköruton a bedeszkázott kirakatokat nézegetve..-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!