Életfogytiglanra ítélték

2011. február 09. 14:42

Kalocsán életfogytiglanra ítéltek egy férfit, aki életbiztosításokat köttetett két sértettel is, majd megpróbálta megölni őket.

2011. február 09. 14:42

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Kalocsai Városi Bíróság egy férfit, aki nagy összegű életbiztosításokat köttetett két sértettel is, majd megpróbálta megölni őket azért, hogy a biztosítási összeget megszerezze.

A korábban csalás miatt két alkalommal elítélt vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból, emberölés kísérletének bűntettében, valamint csalás bűntettének kísérlete, rongálás és közokirat-hamisítás bűntette, illetve magánokirat-hamisítás és kegyeletsértés vétsége miatt mondták ki bűnösnek. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi leghamarabb 30 év letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2011. február 10. 11:54
Büntetőjogi szempontból mindenképpen kuriózum, hogy kísérletért adják a legsúlyosabb büntetést. Erre alighanem még nem volt példa. Azt csak zárójelben: a Kalocsai VÁROSI Bíróság biztos nem hozhatta ezt az ítéletet, ugyanis a Btk. 166.§ szerinti emberölés (értelemszerűen a kísérlete is) már első fokon a megyei bíróságok kizárólagos hatáskörébe tartozik. Nem szeretem az újságírói pongyolaságot!
Thomas Müller
2011. február 09. 16:34
emberölés kísérlete? vagy ha később hal meg, az már nem emberölés?
Machiavelli
2011. február 09. 14:49
Először felháborodtam az ítéleten, hogy életfogytra ítélni valakit, aki ugyan nyereségvágyból, de mégse ölt meg senkit, aztán elolvastam a hvg cikket részletesen. Hát mit mondjak, tényleg jobb, ha egy ilyen szociopata soha nem jön ki a börtönből... egészen elképesztő, amit művelt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!