Magához rendelte a kórházigazgatókat Tarlós

2011. február 04. 08:30

Tarlós István a Népszabadságnak elmondta, személyi kérdések előtt az intézményi kérdésekről döntenek, az igazgatókat nem raportra rendeli. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a Világgazdaságnak elmondta, a fővárosi kórházak államosításával rendeződnek a zavaros viszonyok.

2011. február 04. 08:30
A jövő héten találkozik a fővárosi kórházak igazgatóival Tarlós István - írja a Népszabadság. A lap értesülését a főpolgármester is megerősítette: Tarlós elmondta, nem raportra rendeli az igazgatókat, és elbocsátva sem lesznek. Addig nem foglalkoznak személyi kérdésekkel, amíg az intézményi kérdésekről nem döntöttek - közölte.
 
Szentes Tamás egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes kedden az összes fővárosi kórházigazgatónak föl akart mondani, ám a kirúgásokat Tarlós leállította. A főpolgármester úgy véli, egységesen állami gondozás alá kell venni a fővárosi kórházakat.
 
Nem lesz kötelező államosítás az egészségügyben, de a romintézmények nem számíthatnak százmilliós központi támogatásokra - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a Világgazdaságban. Szócska szerint nem jelent vagyonvesztést, ha az állami tulajdon egyik formájából egy másikba kerülnek a hazai egészségügyi intézmények, a Fővárosi Önkormányzat kórházainak állami gondozás alá vételével pedig rendeződnek a húsz éve zavaros érdekviszonyok. 
 
Szócska szerint spórolni lehet azzal, ha nagytérségenként integrálják a kórházakat: a megtakarítást béremelésre használnák fel.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. február 04. 09:35
most akkor megpróbálnak felállítani végre egy jobban működő rendszert, vagy csak további megtakarítási kísérletek alanyai maradunk?
morfondír
2011. február 04. 09:30
Tarlós kidob egy ballasztot, Szócska egységesebben kezeli a rábízott jószágot. Meglátjuk....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!