Tarlós a fővárosi kórházakról

2011. február 02. 17:35

A főpolgármester szerint egységesen állami gondozás alá kell venni a fővárosi kórházakat. Tarlós István szerdai sajtótájékoztatóján közölte azt is, hogy nem rúgja ki Szentes Tamás főpolgármester-helyettest.

2011. február 02. 17:35

Egységesen „állami gondozás alá kell venni” a fővárosi kórházakat - mondta el Szócska Miklós egészségügyi államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatóján Tarlós István. A főpolgármester közölte: a 12 egészségügyi intézmény átadásához még a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyása és kormányzati döntés is szükséges.

Tarlós Szentes Tamásról szólva elmondta: a főpolgármester-helyettes nem lesz kirúgva. Jelezte ugyanakkor, hogy Szentes kicsit túlbuzgó módon, rutintalanul a szakmai egyeztetéseken tovább ment, mint lehetett volna, amikor fel akart menteni kórházvezetőket. Erre nem volt felhatalmazása, jóváhagyása. A főpolgármester bizonyos jogköröket megvont helyettesétől.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. február 03. 03:46
Tarlós Úrnak Üzenném, hogy a Kékgolyó utcai Orsz . Onkológián, azért rendet csinálhatna, és rendesen ráférne az intézetre egy nagyonnagytakarítás, oszt.vez főorvosi szintig legalább. ( leglább is a legtöbbjénél) Hihetelen, hogy a beépítet tehetségtelen inkompetens, sógor-komás karrieristák, mit megengednek maguknak ott.
kulalak
2011. február 03. 00:40
Na, mentem egy kort. Visszaterve. Ha a fovarosi korhazakat allami kezbe adjak precedenst teremtenek, hogy mas onkormanyzatok is ezt tegyek. Barmit tesz Szocska, szervezessel nehezen fog menni, tul sok a ellenerdekelt. (Szvsz szervezessel nullarol lehet sokat epiteni. Atszervezesnel mindig valakinek a labara lepnek, hangzavarral jar.) A vege leepites lesz (es igy relative tobb penz). Kupa Mihaly mondta egyszer, hogy 'gengszternek kell lenni' ahhoz, hogy miniszteriumot vezess. Nem latok ezekben semmi ilyesmit bar csak egy ejjelior vagyok.
morfondír
2011. február 02. 18:05
Mindenesetre Budapest kissé fellélegezhet, ha nem abból a költségvetésből finanszírozzák a kórházakat. Ügyes lépés, mindenképpen. Így nem kell forrásmegvonással élnie. A kórházak meg így együtt még nagyobb presszió alá vonhatják az államot. Ez viszont szükséges. Mert ha ezt tovább halogatjuk, abból iszonyú katasztrófa lesz. Több szempontból is. Egyébként nem bánnám, ha nem óránként változna az álláspont. Vagy legalábbis fél naponta......
pityesz74
2011. február 02. 18:00
De azért remélem a jó zsíros hivatalokat,állásokat megtartjátok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!