Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Levitézlett politikusok a felügyelőbizottságokban

2011. március 21. 15:06

Több levitézlett fővárosi politikus is a fővárosi önkormányzat cégeinek felügyelőbizottságában dolgozik - derül ki az Index összeállításából.

2011. március 21. 15:06

Tarlós István főpolgármester megválasztása után ígéretet tett, hogy a fővárosi önkormányzat cégeinek felügyelőbizottságaiban az ellenzéki képviselők lesznek többségben. A fővárosi önkormányzat tulajdonosi kontrollját megvalósító bizottságokban három fideszes és két jobbikos fővárosi önkormányzati képviselőt talált az Index. A lap úgy tudja, az ellenzéki pártok maguk döntöttek arról, kit és hová delegáljanak.

Az Index összeállításából kiderül, Brecskáné Nagy Mária, az MSZP pénztárnoka a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-t, míg Gegesi Ferenc, Ferencváros volt polgármestere a Gázműveket, Derce Tamás, Újpest egykori első embere pedig a vízműveket felügyeli. Szintén a vízművek felügyelőbizottságában foglal helyet Kosztolányi Dénes volt fideszes képviselő, és Kékesi Tibor, volt szocialista képviselő is, aki ellen vádat emelt a főügyészség az Andrássy út 47. szám alatti palota eladása miatt.

A Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottságának tagja Gyenge Zsolt, aki korábban fideszes terézvárosi képviselőként SS-egyenruhában pózolt, később a Jobbik VI. kerületi önkormányzati képviselőjeként előállítottak gárdaegyenruhája viselése miatt. Felügyelőbizottsági tag Gajda Péter kispesti szocialista polgármester, Tóth Mihály volt csepeli polgármester, Gyurcsánszky János, volt XV. kerületi szocialista alpolgármester is többek között.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubakka
2011. március 21. 17:59
Kékesi közpénzt felügyel ??? Menten összerondítom magamat. Erre futja a 2/3 ???
vetteszette
2011. március 21. 17:59
Ha vége az alkotmányozásnak, ideje lesz elővenni ezt a bizottságosdit, mert tényleg semmi értelme ennek. Szigorú számadású nyomtatványok, vezetői felelősség. Egyébként is ilyen kis országban semmi értelme ennek (nagyban sem), amikor mindenki rokona mindenkinek... Még véletlenül sem lehet elkerülni, hogy ne legyen valami svindli szagú...
balbako_
2011. március 21. 17:41
Tarlós próbálkozik egy másféle politikával. Majd eldől beválik e.
di maggio
2011. március 21. 15:54
Kicsi ország vagyunk, egy a csőcselékünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!