Egységes plasztikkártya-rendszert terveznek

2011. május 10. 14:15

Egységes állami kártyarendszert hoznának létre 2012 végéig. Az átalakítás érintené a a személyazonosító igazolványt, a jogosítványt, a diákigazolványt, a taj-kártyát, továbbá az állami intézmények belépőit is.

2011. május 10. 14:15

Egységesítenék az állampolgári okmányokat: 2012 végéig létrehoznák a nemzeti egységes kártyarendszer. A rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztos közölte, az érintett okmányok között van például a személyazonosító igazolvány, a jogosítvány, a diákigazolvány, a taj-kártya, továbbá az állami intézmények belépői. Vetési Iván elmondta, a cél az állam által kibocsátott okmányok, kártyák számának csökkentése, egységesítése, és a költségcsökkentés.

Elsőként a kormánytisztviselői kártyát vonják be a rendszerbe, amely öt-hat kártyát váltana ki. Megszűnne a taj-kártya is, azt ugyanis egy már meglévő okmányhoz kapcsolnák. Az útlevél kivételével az összes papíralapú okmányt megszüntetnék.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fikanick
2011. május 11. 12:10
Mi a fasznak? Miert nem jo a kulon jogositvany es szemelyi? Mas allami kartyaja nincs altalanosan a nepnek, mi a baj azzal a rendszerrel, amit 10 eve vezettunk be es kell megint egy e-kormanyzat.hu-hoz foghato projektet csinalni? Asszem meg is valaszoltam a sajat kerdesem.
mecseri
2011. május 11. 11:48
Ide a rozsdás bökőt: nem hozzák létre 2012 végére a nemzeti egységes kártyarendszert. Mint ahogy nem vezetik be a BKV-n sem az elektronikus jegyrendszert. Immár 20 éve... De minden 4 évben meghirdetik, és elköltenek tanulmányokra több milliárdot...
Petrov
2011. május 10. 15:19
Szóval végre bevezetik a személyi szám használatát - kiváltva ezzel a huszonötféle azonosító számot. Ez is elég szépen jellemzi, hogy miért volt az elmúlt húsz év elkúrás és zsákutca. Kiszámolta valaki hány ezer milliárdnyi felesleges kiadásba került a különféle azonosítók bevezetése és használata/adminisztrációja? És hány ilyen van még ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!