Vasárnap tilos lesz füvet nyírni Pécsett

2011. június 23. 18:12

A közgyűlés döntése értelmében július elsejétől tilos lesz a zajkeltés bizonyos napokon és napszakokban a Pécsett. Korlátozzák a köztéri rendezvényeket, az utcazenélést, de még a zajos kertimunkákat is.

2011. június 23. 18:12

A közgyűlés döntése értelmében július elsejétől tilos lesz a zajkeltés bizonyos napokon és napszakokban a Pécsett. A zajrendelet vonatkozik a közterületi rendezvényekre, az utcai zenélésre, éneklésre, valamint a fűnyírásra és a motoros fakivágásra. A belvárosban ezentúl május 1-től szeptember végéig reggel 8 és este 11, az év többi részében reggel 9 és este 10 között tartható hangosítóberendezést igénylő rendezvény. A polgármester nyáron egy órás időtúllépést engedélyezhet a többnapos rendezvények esetében.

A rendelet megtiltja az utcai zenélést, éneklést a nevelési-oktatási, egészségügyi intézmények, közhivatalok és a bíróságok ötven méteres körzetében munkanapokon reggel 8 és délután 4 között. Kivétel iskolák, óvodák esetében a tanítási, bíróságoknál az ítélkezési szünet. Emiatt csütörtökön több mint húsz utcazenész tiltakozott, mert szerintük az ilyen intézmények olyan sűrűn helyezkednek el a belvárosban, hogy onnan gyakorlatilag kiszorulnak.

A zajt keltő kertépítési és karbantartási munkák hétköznapokon reggel  és este 8 között végezhetők, szombaton délután és vasárnap egész nap erre nincs mód.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ígymegyez
2011. június 25. 13:08
Jáj, de jó, hogy tanyán lakok, 200 m-en belül nincs szomszéd. Igaz, a ház körüli földeken néha zúgnak a tarktorok, néha éjjel is, főleg aratáskor. Megszoktam. Nem azért dolgoznak, mert szeretik, hanem mert muszáj. És akik vidéki utak mentén élnek? Ezeken az utakon miért nem tiltják meg a forgalmat, főleg a kamionokét? Vagy pl. akinek a lakhelye mellé autópályát építettek a megkérdezése nélkül, őket is zavarja a zaj és a látvány is (ki lehet próbálni). Ott is le kellene állítani bizonyos időszakokban a forgalmat (pl. éjjel). És a fekete rigók, egyéb nem házi állatok hangoskodását is korlátozni kellene, mert van akiket zavar. De lehet, hogy inkább ezeknek az embereknek kellene többet járniuk pszichológiai kezelésre. Meg Kecskemét környékén a harci gépek repkedését is, mert az nagyon zavaró (laktam ott, tudom). És a liftek mozgása is zavaró, meg az autóriasztók, és így tovább... Szép, új világ.
narmer
2011. június 25. 10:23
KÍVÁNOK NEKTEK EGY BENZIES FÜNYÍRÓT HÉTVÉGÉN,AMIKOR VÉGRE PIHENNI SZERTETÉNEK. Valamint kívánok a szomszédban építkezést éjjel, nappal szombat vasárnap reggeltől estig dübörgéssel, és zajjal.Nagyon helyes , ha ezt szabályozzák ld.Ausztria.Egyébként a sok barom megtanulhatna kaszálni.
liberálzöld.
2011. június 24. 12:58
Titltsuk be a 20 - 20 000 Hz közötti rezgésszámot!
GutBesserWasser
2011. június 24. 00:22
Ja és remélem, hogy valami vasárnapi vihar majd jól rádönt egy fát a pécsi polgármester szerény autójára/hajékára, aztán hétfőn reggel 8-kor már jönnek is a tűzoltók, mert hát vasárnap nem zajongunk, kérem szépen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!