Budapesten vizsgálódik az Európa Tanács két raportőre

2011. július 06. 19:32

Szerdán Budapestre érkezett az Európa Tanács két raportőre, hogy péntekig felmérjék a magyarországi demokrácia helyzetét, és véleményezzék az országgal kapcsolatos monitoring eljárás megkezdésére vonatkozó indítványt.

2011. július 06. 19:32

Szerdán érkeztek Magyarországra az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) jelentéstevői, és várhatóan péntekig maradnak majd. Az ET két raportőre ez idő alatt olyan kérdésekben vizsgálódik majd, mint a sajtószabadság érvényesülése, a politika elbocsátások, az alkotmányozás folyamata, valamint az alkotmánybíróság függetlenségének korlátozása, hogy így véleményezzék a Magyarországgal kapcsolatos monitoring eljárást.

A két jelentéstevőt - a svéd Kerstin Lundgrent és cseh Jana Fischerovát L. Simon László, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnöke, valamint Szabó Vilmos, az MSZP frakcióvezető-helyettese fogadja szerdán. Harrach Péterrel, a KDNP frakcióvezetőjével és Schiffer Andrással, az LMP frakcióvezetőjével az előzetes program szerint csütörtökön, Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik frakcióvezető-helyettesével, továbbá Kövér László parlamenti elnökkel pénteken találkoznak. A PACE sajtószolgálata azt is közölte, hogy a tényfeltáró látogatásra Magyarországra érkező raportőrök találkoznak a miniszterelnök helyettesével, az alkotmánybíróság elnökével, továbbá a média, civil szervezetek és a diplomáciai közösség képviselőivel is. A megbeszélések zárt ajtók mögött zajlanak majd.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kernel
2011. július 07. 14:13
Azért elképzelem ahogy idejönnek, oda mennek és akkor amikor akarnak, azzal beszélnek akivel akarnak, megvehetik a számtalan magyar nyelvű újság egyikét szabadon bárhol, találkozhatnak az ellenzék képviselőivel bármikor, bárhol. Valószínű a kormányzatunk adja nekik a hotel szobát, kocsit, a követségektől minden segítséget megkapnak. Látják a nyüzsgő várost, rengeteg emberrel... Majd hazamennek és bejelentik, hogy Magyarországon veszélyben van a demokrácia és sürgős elítélő határozat szükséges!
Kernel
2011. július 07. 13:57
Alapvetés a világban, hogy jobboldali kormány csak autokrata lehet és, hogy bármit is tesz a baloldal vagy a liberálisok azt mindig a demokráciáért teszik, legyen szó népirtásról, tömegbe lövetésről, megszállásról... Nem véletlenül, a baloldal a pincsi kutya, a jobboldalnak meg van saját véleménye, ez egy óriási különbség ami üldözendővé teszi utóbbit. Én erre is azt mondom, teszek rá, nem érdekel más ország, mesterséges közösség véleménye. Pestiesen szólva: Kapják be! ;)
Krupp Skya
2011. július 07. 12:17
Ezeket még 2006-ban küldte az EU , csak elidőztek Kan Kovács Laci bácsival egy bécsi kuplerájban, -ott az MSZP-s alapszervet így hívják- és most értek ide.
sky.net
2011. július 07. 10:44
az brüxeli elvtársak szerdán érkeznek péntekre meg felmérik a demokrácia állapotát ... bizonyára a hatalmas szakértelem, és alapos munkavégzés miatt tart ilyen sokáig...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!