Elindult a rezidensek ösztöndíjprogramja

2011. július 20. 16:32

Már pályázhatnak a szakorvos- és a szakgyógyszerész-jelöltek a 100 ezer forintos ösztöndíjra.

2011. július 20. 16:32

Az egészségügyi államtitkárság közleményben jelezte, hogy a szakgyógyszerész-jelöltek valamint a szakorvos-jelöltek már pályázhatnak a 100 ezer forintos ösztöndíjra. A pályázat a kormany.hu-nés az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal honlapján elérhető.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium múlt héten jelentette be, hogy nettó havi 100 ezer forintos ösztöndíjjal javítana a szakorvos-jelöltek jövedelmi helyzetén. A pénzre pályázni kell. Azok kaphatják meg, akik vállalják, hogy a támogatásért cserébe a szakképzés befejezését követően legalább annyi ideig fognak Magyarországon dolgozni, amennyi ideig a Szakorvosjelölt Támogatási Program által támogatásban részesülnek. A pályázónak azt is vállalnia kell, hogy nem fogad el hálapénzt.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2011. július 21. 08:56
A néhány kivételtől eltekintve, a magyar viszonyok közt is abszolúte piacképtelen, a Lajtán túl pedig éhhalálra ítélt politikusaink megengedik az orvosoknak, hogy az ő bérük akár tizedét is megkeressék, kemény röghöz kötéssel. Margit nómális?!
Gombóc XVI. Artúr
2011. július 20. 23:40
Aztán amikor a rezidens megkapja a szakvizsgáját, elbúcsúzhat ettől a pénztől, mert már nem "szakorvos-jelölt" hanem szakorvos. Nagyon jó "biznic", legalábbis az államnak. Azok a gonosz rezidensek meg ehelyett fizetésemelést akarnak és azt mondják, hogy ez nem megoldás. Amúgy a "chips-adóból" akarták (részben) megteremteni az egészségügyi dolgozók béremelését. Nos a jelenlegi tervek szerint ez nettó 10e Ft-ot jelent az orvosoknak és nettó 5e Ft-ot az egészségügyi szakdolgozóknak. Hatalmas távlatok... Az viszont megnyugtató, hogy a megbízható elvtársakat a Honvéd kórházban és a SOTE kijelölt intézményeiben fogják ellátni. Így legalább nem kell elvegyülniük a pórnéppel és nem érinti majd őket az a buta várólista. Hogy írta Ady? "...Ne sírj, grófodnak lesz azért Leánya, pénze, bora..."
kukagyerek
2011. július 20. 18:10
"A pályázónak azt is vállalnia kell, hogy nem fogad el hálapénzt." Amberek! Csőstül gyün a baj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!