Varga: Zárolás jöhet a tárcáknál

2011. augusztus 31. 10:57

Az államtitkár szerint a kormány a tárcák költségvetésének zárolására és kisebb korrekciós lépésekre kényszerülhet - ennek oka az elégtelen gazdasági növekedés.

2011. augusztus 31. 10:57

Varga Mihály szerdán a TV2 Mokka című műsorában elmondta: a vártnál kisebb gazdasági növekedés miatt zárolásra kerülhet sor az egyes tárcáknál és más kisebb gazdasági lépések lehetőségét is megvizsgálják.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár emlékeztetett arra, hogy idén már 250 milliárd forintot elvontak a minisztériumoktól, mégis további zárolásokra vagy korrekciós lépésekre lesz szükség.

A politikus szerint egyébként szóba kerülhet olyan adótételek felülvizsgálata is, melyekről korábban már tárgyalt az Országgyűlés. Ilyen a cigaretta jövedéki adója is, ezzel kapcsolatban tavasszal 30-40 milliárd forintról nem döntött a parlament - tette hozzá.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tmonk
2011. augusztus 31. 11:55
Mennyivel egyszerűbb lett volna konzervatív pályával tervezni és érdemi tartalékot építeni a költségvetésbe... De a "fiúk" forrón szeretik :)
GY. F.űegér
2011. augusztus 31. 11:48
Mindez azonban nem megszorítás, természetesen! Ehe, ehe, ehe, :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!