Bepanaszolták az MTI-t az NMHH előtt

2011. szeptember 21. 09:50

Panaszt tett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál a Dolgozói Szakszervezet, mivel a közmédiumok elmulasztották a tájékoztatást országos sztrájkjukról. Véleményük szerint ez szembemegy a médiatörvénnyel.

2011. szeptember 21. 09:50

Panaszt nyújtott be a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) hétfőn az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) - adta hírül az Index. A dokumentum szerint az MTV fél nyolcas Híradója és a Duna TV hat órás hírműsora nem számolt be arról, hogy a munkavállalói érdekképviseletek által létrehozott Akcióegység három vezetője szeptember 8-án sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szeptember 29-től kezdődően országszerte utcai demonstrációkat, sztrájkokat rendez. Az Index birtokába került dokumentum szerint a köztévék a szeptember 15-ei sajtóértekezletről sem tájékoztatták a közvéleményt.

A VDSZ úgy véli, hogy a köztévéknek hírműsort készítő MTVA és az MTI Hírcentrum ezzel megsértette a médiatörvény egy passzusát, miszerint a médiaszolgáltatók kötelesek a közérdeklődésre számot tartó eseményekről az általuk közzétett tájékoztató, illetve híreket szolgáltató műsorszámokban sokoldalúan, tényszerűen, időszerűen, tárgyilagosan és kiegyensúlyozottan tájékoztatni.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosszkutya
2011. szeptember 21. 12:14
Vajon hány olyan hír lehet, amiről valakik úgy gondolják, hogy bennünket az úgysem érdekel?
drkovax
2011. szeptember 21. 11:49
Egy olyan "országos sztrájk", ami ténylegesen kb 20 négyzetméterre korlátozódik nem az MTI, hanem a Ludas Matyi szakterülete ...
Szélhámló
2011. szeptember 21. 11:37
Ha minden meghirdetett tüntetésről köteles lenne a híradó beszámolni, akkor 240 perces híradókra lenne szükség.
liberálzöld.
2011. szeptember 21. 11:32
A közmédiának nem az a dolga, hogy holmi tüntizésekről tudósítson. Világos? A Nemzet megmentéséér vívott forradalom heroikus szabadságharc a fő téma! Az érdekel mindekit! Világos? Mint a SZU-ban annó, mikor ott is megindult a tv-ben a 2-es műsor. 1-es műsor: Brezsnyev elvtárs beszédet mond! 2-es műsor: a képenyőn egy rendőr, gumibotját hajlítgatva: -No mi van elvtársam, nem tetszik az 1-es?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!