Nyikos: Az államadósságért nem lehet felelősségre vonni

2011. szeptember 01. 13:32

A parlament számvevőszéki bizottságának jobbikos elnöke szerint múltbéli gazdasági döntésekért nem lehet büntetőjogi felelősséget megállapítani.

2011. szeptember 01. 13:32

A számvevőszéki és költségvetési bizottság államadósságot vizsgáló parlamenti albizottsága július végén elfogadott jelentésében kérte fel az alkotmányügyi és a költségvetési bizottságot, hogy vizsgálják meg a jogi felelősség megállapításának lehetőségét a 2002-2010 közötti eladósodás kapcsán. Az alkotmányügyi bizottság elnöke, Salamon László korábban azt mondta, várhatóan már az első őszi ülésükön foglalkoznak a témával, de arról nem beszélt, hogy milyen munkamódszert választhatnak a megkeresés teljesítésére.

A számvevőszéki bizottság jobbikos elnöke a kormánypárti többség javaslatára vár ez ügyben. Nyikos László elmondta, napirendre veszik a témát, de ő semmilyen munkamódszert nem indítványoz majd, mert nem szakmai, hanem politikai kérdésnek tartja a felkérést. Nyikos szerint azzal, hogy az Országgyűlés minden évben elfogadta a zárszámadási törvényt, felmentette a kormányt a gazdálkodási felelősség alól. Hozzátéve: akkor sem az Állami Számvevőszék, sem a parlament nem állapított meg bűncselekményt, így múltbéli gazdasági döntésekért büntetőjogi felelősséget megállapítani szerinte nem lehet.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oxycoccus
2011. szeptember 02. 06:10
szerintem lesz mszp-jobbik koalició.
sky.net
2011. szeptember 01. 17:30
az ávón lehetett kínozni : el nem követett bűnökért mi? , azt lehetett bolsi rohadékok , a nép közé lövetni azt is lehetett , gyurcsány patkánynak is ... apró villa levegőjét szívta miért ne ?
drieno
2011. szeptember 01. 16:41
ha ezért pont nem , akkor talán a miniszterelnöki eskü megszegéséért biztosan az nyilván nem szerepel az esküben, hogy a miniszterelnök tartozik hazudni az ország népének újraválasztása érdekében, s hogy hasonló megfontolásból ne végezzen semmilyen valós tevékenységet "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit." ezt elmondta, nem cáfolta, hogy elhangzott, és nem állította, hogy hazudott volna, sőt, ez "igazságbeszéd".... nem tudom, mi kell még
Oldgóbé
2011. szeptember 01. 14:29
Na,ezt is megvette az Apró-klán menedzsere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!