Úton az ENSZ BT-be: kitüntettük a tongai királyt

2011. szeptember 15. 10:30

V. George Tupou a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét kapta Magyarország diplomáciai támogatásáért.

2011. szeptember 15. 10:30

Schmitt Pál államfő a miniszterelnök előterjesztésére „a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvétele érdekében végzett tevékenysége és a magyar ENSZ BT-kampányhoz nyújtott támogatása elismeréseként V. George Tupou tongai királynak, a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ÉRDEMREND nagykeresztjét (polgári tagozat) adományozta”.

A csendes-óceáni szigetvilág (Szamoa,  Kiribati, Palau, Nauru, Vanuatu, Tuvalu, Tonga, a Marshall-szigetek, a Salamon-szigetek, Mikronézia és Pápua Új-Guinea) azért értékelődött fel számunkra, mert Magyarország az ENSZ BT nem állandó tagságára pályázik, amihez a tagállamok kétharmados támogatása kell - írja az FN.hu.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2011. szeptember 15. 14:07
rögbi-nagyhatalom, most is ott vannak a vb-n, 12. hely a világranglistán, jobban megvernének minket tojáslabdával, mint mi őket kerekkel (még akkor is, ha kanadától esélyességük ellenére kikaptak).
vizipipa
2011. szeptember 15. 13:56
Licit. ENSZ BT-be juttató szavazat eladó. Kikiáltási ár: 100 ezer $ és 2,3 plecsni.
P.A.
2011. szeptember 15. 13:26
A napi hírek kezdenek viccrovathoz hasonlítani a végtörlesztéstől a tongai király kitüntetéséig. Vagy inkább Rejtő-regényekben szokott lenni ilyen.
egysegelem
2011. szeptember 15. 12:41
Mo-t semmilyen korulmenyek kozott nem szabad semmifele komoly posztra jelolni, remelem nem kerul be a BTbe, bohocorszagnak ez meg nagyon korai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!