Merrill Lynch: Magyarország forduljon az IMF-hez!

2011. október 03. 13:06

„Nincs elég muníció” a magyar gazdaság megvédésére, a Bank of America-Merrill Lynch szakértői szerint ezért „igen kívánatos lenne” Magyarország számára egy elővigyázatossági IMF-program.

2011. október 03. 13:06

A magyar költségvetési és monetáris politika egyaránt igyekszik a megfelelő irányba terelni a magyarországi gazdasági folyamatokat, de Magyarországnak szüksége lenne egy elővigyázatossági jellegű készenléti IMF-megállapodásra, amely óvná a gazdaságot a külső piaci kilengések hatásaitól, és mérsékelné a befektetési ajánlású hitelminősítői adósosztályzat elvesztésének kockázatát is - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni piaci elemzők. A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni globális piacelemző részlegének felzárkózó térségi szakértői azt követően tartottak értékelő megbeszélést, hogy nemrégiben Budapesten tettek tájékozódó látogatást.

Az elemzők szerint azonban a megfelelő költségvetés- és pénzügypolitikai irány ellenére „nincs elég muníció” a magyar gazdaság megvédésére a kedvezőtlen külső fejleményektől. A Bank of America-Merrill Lynch szakértői szerint ezért „igen kívánatos lenne” Magyarország számára egy elővigyázatossági IMF-program.

Varga Mihály, a miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön szögezte le: nagyobb visszaesés esetén sem fordul a kormány a Nemzetközi Valutaalaphoz forrásokért.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2011. október 04. 11:05
Persze, forduljunk az IMF-hez! DSK utódja is gazdagodni kíván. Meg a M.L. is abból él (ne) vidáman !
rogananti
2011. október 04. 10:58
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=883523
huttinger
2011. október 04. 00:15
2008.-ban azért kellett az IMF.hez fordulni, mert senki nem vette meg a nyílt pénzpiacokon a magyar állampapírt. Egyszerűen nem volt szabad pénz a piacokon. 2012.-ben ugyan ez a helyzet állhat elő. Előfordulhat megint, hogy senki nem fog venni magyar állampapírt. Csak Kína 1 milliárd EUR értékben. Orbán megállapodás. És most megy a szaudiakhoz Orbán gondolom hasonló célból. De ezek aprópénzek.......Orbán jövőre nagyon sokat fog öregedni....
Zázrivecz
2011. október 03. 15:26
Zázrivecz szerint a Bank of America-Merrill Lynch szakértői menjenek a halál faszára. Ezzel valószínűleg pozitívan változna Magyarország adós besorolása és megnyugodnának a pénzpiacok is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!