Óvodában is nyomulnak a szcientológusok

2011. december 15. 10:23

Megtévesztő módon ajándékozott játékokat egy szegedi óvodának a Szcientológia Egyház. Az adományt egy nagymama saját nevében ajánlotta fel, csak később derült ki, valójában kitől származnak a csomagok.

2011. december 15. 10:23
Közleményt adott ki a Szcientológia Egyház arról, hogy játékokat adományoztak egy szegedi óvodának, ám az óvodában nem tudták, kitől kapták az adományt – írja az Index. „A Szcientológia Egyház Szegedi Missziója néhány hete értesült arról, hogy a közelükben lévő óvoda kiscsoportjában nagyon kevés a játék, amivel a gyerekek el tudják foglalni magukat. A helyi szcientológusok fontosnak tartották, hogy a kisgyerekek számára egy boldog karácsonyt teremtsenek” – fogalmaz a közlemény.
 
Az Index az óvda vezetőnőjétől megtudta, szó sem volt egyházi adományozásról. Egy, az óvodába nemrég érkezett kisgyerek nagymamája saját nevében ajánlotta fel a játékokat, amelyeket az óvoda elfogadott. Az óvónők csak a kicsomagoláskor vették észre, hogy a dobozokra rá van írva a Szcientológia Egyház neve, ekkor azonban az ajándékra váró gyerekekre való tekintettel már nem utasíthatták vissza a csomagokat.
 
Sem a szegedi iskolákat felügyelő önkormányzati szerv igazgatója, sem az óvoda nem értesült arról, hogy a szcientológusok propagandacélra használták fel az intézményt. Amennyiben előre tudják, ki a felajánló, elutasították volna az adományt. A Szcientológia Egyház szóvivője az Index megkeresésére azt közölte, kérdéseik „teljességgel modortalanok” és „diszkriminatívak”, ezért azokra nem kívánnak válaszolni.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liliana
2011. december 19. 17:07
Az egyház válasza a történtekkel kapcsolatban: http://os.mti.hu/hirek/72433/jatekokat_adomanyozni_bun Olvastátok már?
magnamater
2011. december 15. 19:40
Vannak vallások, melyek híveikből zombit nevelnek, akikkel majd mindent meg lehet tenni - ezt az átnevelést nem lehet elég korán elkezdeni.
Szélhámló
2011. december 15. 11:20
A konkrétumoktól eltekintve: nem mindegy hogy kinek a játékaival játszanak a gyerekek, ha az ingyen van?
Gyurcsány Viktor
2011. december 15. 11:10
Az ukrán maffia talán ajándékozhat óvodáknak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!