20-án hallgatják meg Matolcsyt

2012. január 12. 13:38

Január 20-án hallgatná meg Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága. Nyikos László, a bizottság jobbikos elnöke a nehéz gazdasági helyzet miatt tartja ezt szükségesnek.

2012. január 12. 13:38

Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága január 20-i rendkívüli ülésén hallgatná meg Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert – derül ki a bizottság meghívójából. Az Országgyűlés honlapján közzétett napirendi javaslat első pontja Matolcsy György meghallgatása Magyarország államháztartásának és a 2012. évi költségvetés helyzetének értékelése tárgyában.

Nyikos László, a bizottság jobbikos elnöke szerdán elmondta: a 27 tagú testület kilenc nem kormánypárti tagja közül nyolcan kérték a rendkívüli ülés összehívását és a nemzetgazdasági miniszter meghallgatását. Nyikos László már múlt pénteki közleményében indokoltnak és időszerűnek nevezte az államháztartásért felelős miniszter meghallgatását többek között arról, hogy tarthatóak lesznek-e a 2012. évi központi költségvetés fő előirányzatai, szükségessé válik-e pótköltségvetés készítése.

Nyikos akkor azt írta: Magyarország nehéz pénzügyi helyzetben van, a forint-euró árfolyam a valaha mért legmagasabb szint fölé került, ami miatt ismét nő az államadósság, drágul az import, növekszik az infláció, és tovább növekednek a devizahitelt felvett állampolgárok, vállalkozások, helyi önkormányzatok terhei. „Ilyen helyzetben időszerűnek és indokoltnak tartom a költségvetési bizottság összehívását, és azon az államháztartásért felelős miniszter meghallgatását” – rögzítette Nyikos László, megjegyezve, hogy ehhez a bizottsági tagok egyötödének, azaz hat képviselőnek az írásbeli kérése szükséges.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2012. január 12. 14:29
Nem meghallgatni hanem ELKÜLDENI kéne már Matolcsyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!