Megfélemlítik Hagyót az ügyvéd szerint

2012. szeptember 27. 17:57

Papp Gábor ügyvéd, a másodrendű vádlott Mesterházy Ernő védője a Hagyó Miklós és társai ellen folyó per csütörtöki tárgyalásán elfogadhatatlannak nevezte az ügyészség eljárását a büntetőügy nyomozati és jelenlegi szakaszában is.

2012. szeptember 27. 17:57

Papp Gábor ügyvéd azt mondta: „döbbenten hallgattam Antal Attila szavait, amikor vallomásában kitért arra, hogy házi őrizete alatt elmentek érte a rendőrök, bevitték, és azt mondták neki, hogy Mesterházy Ernőre kell terhelő vallomást tenni”. Az ilyen eljárás jogállamban elfogadhatatlan és törvénytelen. Mindez felveti: „mi indokolta, hogy Antal Attilát egy nappal az őrizetbe vétel és a gyanúsítás után vigyék be, és Mesterházy Ernőről kérdezzék, ha az a gyanú egyébként alapos lett volna?” – tette fel a kérdést.

 
A védő véleménye szerint az ügyészség eljárása a még ki nem hallgatott vádlottakat védekezésükben befolyásolja, félelemmel töltheti el. Papp hozzátette: ha igaz az a sajtóhír, hogy Mesterházy Ernővel és Antal Attilával szemben hamis vád miatt eljárást kezdeményezett az ügyészség, akkor „nyomatékos kétség fér” az elfogulatlanságához. Ez esetben meg kell fontolniuk, hogy kizárási indítványt terjesszenek elő – fűzte hozzá az ügyvéd.
 
Kutron Katalin ügyész hangsúlyozta: hamis vád ügyében a bíróság rendelkezhet jelenleg eljárás megindításáról. „Kétséget kizáróan” megígérheti, és ezért az ügyészség szavatol, hogy ha az eljárás jogerősen befejeződik, akkor az ezekre vonatkozó állításokat hivatalból felülvizsgálják – tette hozzá.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2012. szeptember 27. 22:51
Kimondottan koncepciós per. Antal Attila a tanú, mint a Tanú c. filmben.
miloka
2012. szeptember 27. 18:51
Mondom én, hogy ezek összebeszéltek. Nem tudnak másként védekezni, mert a tényeket nem tudják megcáfolni. Ezért jönnek a nyomás gyakorlással, megfélelmlítéssel, meg ilyen jogi csűrcsavarral. és ne felejtsük el, hogy minden gyanúsított az ügyvédje jelenlétében vallott!! Akkor miért nem emeltek ez ellen szót? Amúgy ha parizeres Hagyót megfélemlítették volna, akkor nem íratja a vagyonát a lányára még a kezdetek kezdetén! Ő már ezzel bevallotta, hogy vaj van a fején és menti ami menthető a vagyonából!
James
2012. szeptember 27. 18:21
No, hát kb. ennyit ér nálunk a "jogrendszer", és az "igazságszolgáltatás". Nem biztos, hogy nagyot fogok tévedni akkor, ha azt mondom, hogy nem fognak ezek kapni semmit. Még a végén az állam nehogy kártérítést fizessen nekik, mert szegényeket alaptalanul vádolták meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!