Baja és Dabas: fideszes győzelem az időközi választásokon

2012. október 28. 22:13

Baján és Dabason is a Fidesz jelöltje nyerte az egyéni körzetekben kiírt időközi önkormányzati választásokat.

2012. október 28. 22:13

Baján az időközi önkormányzati képviselő-választáson 743 szavazó jelent meg, ami 23,65 százalékos részvételt jelent, mindenki érvényes szavazatot adott le. Csubákné Besesek Andrea (Fidesz) 342 szavazatot, azaz 46 százalékot kapott. Második helyen Barna György, az MSZP jelöltje végzett 219 szavazattal (29,4 százalék), a Jobbik jelöltje, Horváth Tibor harmadik lett 59 szavazattal (7,9 százalék). Az LMP-s Hunyadi László 56 szavazatot (7,5 százalék) kapott, az ötödik Juhász Istvánra (független) 43-an voksoltak, míg a hatodik helyen a Demokratikus Koalíció jelöltje, Telegdi Sándor végzett 24 szavazattal (3,2 százalék).

Dabas a 3. számú egyéni választókerületében a korábbi képviselő halála miatt tartottak időközi választást, ahol 517 választópolgár jelent meg (32,2 százalékos részvétel). 246 szavazattal Kosztolányi Gyula, a Dabas Fejlődéséért Integrálódók Egyesülete (DAFI) és a Fidesz közös jelöltje szerzett mandátumot. A további négy jelölt közül Vizer Tamás (független) 166, Králl Zoltán (független) 59, Bartháné Harsányi Nóra (Dabasi Lokálpatrióta Egyesület) 31, Gyimesi András (Jobbik) 11 voksot szerzett.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
népoldali
2012. október 29. 13:11
A népnek/igen,még van ilyen/ elege van az egész jobb és baloldalbol,amely nem is létezett,mert minddkettö ugynannak az egyformán kártékony törzsnek két csápja,amely a mindenkori kisembert veszi körül. Az egész pártosdi,csak fal,diszlet a kifosztás szentesitéséhez... Egy népet kormányozni kell,joságosan,és igazságosan.Annak adja a szivét aki ezt a jóságot és igazságot biztositja. A fenti sorokat,id Gerencsér nyug.pásztor mondta,miheztartásunk végett. Én meg hozzátenném:igazán fontos politikai ténykedésünk a tüz gyujtásának módjai,kutak ásása,élelmiszer szerzés,és önvédelmünk a természet eröivel szemben...
sufnik
2012. október 29. 12:57
Ez nem hír a baloldali sajtóban!!!!
luigi1
2012. október 29. 12:01
Azért azt ne felejtsük el, hogy a Baján és Dabason történtek csak képviselőválasztások voltak, meglehetősen alacsony részvétellel, bár ez képviselőválasztásnál nem szokatlan! Azért mielőtt a Fidesz-hívők túlünneplik magukat megemlíteném Pl.:Sopront! Azt is hozzáteszem, hogy nem vagyok Mszp szavazó, de ahol az ország mai helyzetében nem a Fidesz nyert, ott az igazi győztes Magyarország!!! Azt is érdemes hozzátenni, hogy polgármester választást a közelmúltban a Fidesz csak Hódmezővásárhelyen tudott nyerni ami Lázár János, a Fidesz "Erős" emberének a városa! Azzal, hogy a pártok ereje, hogyan változik, várjuk meg a következő időközi Polgármester választásokat! Bár a Fidesz, most határozottan igyekszik lefizetni az önkormányzatokat!/önkormányzati adósságok nagy részének kifizetése/Mindez az adófizetők pénzéből! Utána lehet nézni, hogy a közelmúltban Orbán Viktor személyesen bíztatta az önkormányzatokat újabb hitelek bátor felvételére!És az önkormányzati forrásmegvonások jelentős részét a Fidesz kormány rendelte el!!! Röviden jelenleg csak ennyit szerettem volna hozzátenni!Hozzászólásom nem elsősorban az elvakult Fidesz szurkolóknak szántam, hanem azoknak akik reálisabban látják országunk helyzetét!Magyarok már nem az a lényeg, hogy milyen úton jutottunk ide, hanem az, hogy a jelenlegi Fidesz kormányzás mindent megtesz-e azért, hogy jobb legyen! Az én válaszom: nem! Csak az újjal mutogatás megy a múltra!A jelenlegi helyzetben ők is vastagon benne vannak!Azt kell eldönteniük, hogy akarnak-e valamit tenni a Magyarokért, ha nem engedjék át a helyet azoknak akik cselekedni akarnak, és megmenteni az országot, és nem ellehetetleníteni azt ami működik! Lásd Tiszavasvári!Az ottani polgármester nagyobb támogatást kapott mint a rendes választásokkor!És ezt a Fidesz még óriási választási csalások árán sem volt képes megakadályozni!Bocsánat ha kicsit hosszú voltam! További szép napot!
kukagyerek
2012. október 29. 11:25
"Baja és Dabas: fideszes győzelem az időközi választásokon" Jó személyszállító fuvarosak vannak azon a környéken?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!