A kistelepüléseknél sem vállalna át minden adósságot az állam

2012. december 03. 14:16

Az 5 ezer fő alatti települések adósságát sem rendezné teljes egészében az állam, a vállalkozási célú hiteleknek csak maximum 40 százalékát vállalná át.

2012. december 03. 14:16

Az 5 ezer fő alatti települések adósságrendezésének differenciálására tett javaslatot a kormány, eszerint a vállalkozási célú – például fürdővásárlásra felvett – hiteleknek legfeljebb a 40 százalékát vállalná át az állam. Ez a javaslat váltotta ki a legnagyobb vitát a parlament költségvetési bizottságának hétfői ülésén.

A szocialista bizottsági tagok azzal érveltek, hogy a javaslat szubjektív megítélésre ad lehetőséget az állam számára az önkormányzatok megsegítésében, míg a kormánypárti tagok véleménye szerint minimális számú önkormányzatot érint a szabály, azok többségének a képviselő-testülete is független.

 

A kis önkormányzatok adósság-átvállalásával kapcsolatosan az MSZP-s Boldvai László kifejtette, hogy a vállalkozási célú hitelek alacsonyabb mértékű átvállalása önmagában támogatható. Az viszont nem fogadható el, hogy hiányoznak az átvállalás normatív feltételei, ehelyett „az egyéb körülmények” szerepelnek a módosító javaslatban. A kormány képviselője, Kandrács Csaba kincstárért felelős helyettes államtitkár válaszként elmondta, hogy a részletekről kormányhatározat fog születni, ami nyilvános. A szintén szocialista Veres János azt is kifogásolta, hogy az adóságot december 12-én veszik számba, célravezetőbb lett volna a törvényjavaslat benyújtása előtti időpontot megjelölni.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2012. december 03. 19:14
Jogos a javítás. A kistelepüléseket akarták segíteni, de közben kiderültek dolgok (mint pl. Alsómocsolád). Jobb lesz ez így.
Claypool
2012. december 03. 15:15
Egy újabb lufi durrant ki, alig halhatóan,a nácizás és zsidózás zajának takarásában! Bhhávvvó!
rogananti
2012. december 03. 15:06
Nyilván, mivel csak a lázárnak, meg a kósának lett beígérve. Kezdjük érteni, hogyan is merték csődközelbe vinni a városaikat. Már csak Esztergomra kell valami külön törvény, nehogy pénzt kapjon.
trabantkombi
2012. december 03. 14:45
Na, alakul ez! Mikor mondják ki, hogy csak a fideszmp főnökök adósságait vállalják? Tudjuk, hogy ez lesz a vége!! Szeretem lézer janit!!!!! Ja, és mr 20%kósát! 2014!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!