Cigányügyi Egyeztető Tanácsot hív életre a kormány

2013. január 31. 17:16

Döntött a kormány a Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásáról – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.

2013. január 31. 17:16

A tárca közleményében emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a tavaly júliusban kezdődött konzultációs sorozat keretében az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vezetőivel is tárgyalt. A miniszterelnök ezt követően jelentette be egy legfelsőbb szintű cigányügyi egyeztető testület megalakításának szándékát.

A testület fő feladata a felzárkózási és cigányügyi politika stratégiai irányaira vonatkozó javaslatok kidolgozása, valamint a végrehajtás nyomon követése. A tanács javaslatot tesz a kormány társadalmi felzárkózási és cigányügyi politikájára, figyelemmel kíséri a kormány és az ORÖ keretmegállapodásában szereplő célok teljesülését, valamint véleményezi a megállapodás végrehajtásában érintett miniszterek és az ORÖ által készített beszámolókat.

A tanács elnöke a miniszterelnök, társelnöke az ORÖ elnöke, további tagjai az emberi erőforrások minisztere, a belügyminiszter, a nemzetgazdasági miniszter, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A tanács legalább negyedévente tart ülést. Az Emmi tájékoztatása szerint a Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásával lehetőség nyílik arra, hogy a kormányzati struktúra legmagasabb szintjén közvetlen párbeszéd és az érintett miniszterek és szereplők bevonásával tekintsék ár az eddigi intézkedések végrehajtását, és határozzák meg a romák felzárkózásának segítéséhez szükséges további lépéseket.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nick:Hornby
2013. január 31. 23:06
Se egyeztetésre, se cigányra nincs szükség!
thymian
2013. január 31. 23:03
Miskolcon 150 millióért építenek nekik telepet Lyukóban, 1,7 milliárdért világsátrat. Hát a jó k..va édesanyátokat! A fiam amikor visszajelentkezett a saját lakásunkba, mivel magyar, még tulajdoni lapot is kértek, a cigókat pedig bármilyen címre, még üres telekre is hagyják bejelentkezni, hogy a segílykéjüket megkaphassák.
tarackos
2013. január 31. 20:50
"A tanács elnöke a miniszterelnök, társelnöke az ORÖ elnöke, további tagjai az emberi erőforrások minisztere, a belügyminiszter, a nemzetgazdasági miniszter, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár." A pocakos, Farkas Flóri, Balog, Sintér, Kuszaszem meg Lézer(?). Mi van srácok eddig nem beszéltetek egymással? Vagy kell az extra pogi a pókhasúnak meg egy kis bizottsági lé a csilliárdos sintérnek? Eszem péróm megáll. Egy újabb gittegylet. A mi pénzünkön!
Csigorin
2013. január 31. 20:16
Bizzak Matolcsyra hogy legyen tiz ev alatt egymillio uj cigany, meg novekedjen a nepesseguk. Hatha ezt is sikerulne minuszra kihozni :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!