Nyilvánosak a fővárosi közgyűlés tagjainak vagyonnyilatkozatai

2013. február 04. 16:20

Nem változott jelentősen Budapest vezetőinek és képviselőinek vagyoni helyzete az előző évhez képest.

2013. február 04. 16:20

A vagyonnyilatkozatokat hétfőn hozták nyilvánosságra a fővárosi önkormányzat honlapján. Tarlós István főpolgármester tavaly márciusban testvérével közösen eladta édesanyjától örökölt családi házát, amiért 14,5 millió forintot kapott. A városvezető három gyermekének ajándékozott összesen 12,9 millió forintot. A főpolgármester decemberben megvált 9 éves Volkswagen Passatjától, továbbá 3,5 millió forintot törlesztett tartozásaiból. Helyettesei közül Bagdy Gábornál, György Istvánnál és Szentes Tamásnál semmi nem változott, Csomós Miklós pedig 200 ezer forintot törlesztett a lakáshiteléből.

Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője társtulajdonosa lett egy 1630 négyzetméteres ságvári mezőgazdasági területnek, értékpapírban elhelyezett megtakarításai pedig összességében 1,8 millió forinttal nőttek. A politikus egy nagy értékű könyvgyűjteményt is feltüntetett, akárcsak Pokorni Zoltán. A hegyvidéki polgármester rendezte tartozását, pénzpiaci befektetései pedig 5,8 millió forinttal nőttek. Mintegy 4 millió forinttal növelte értékpapírban elhelyezett megtakarításait Hutiray Gyula, akinek 2400 euróval nőtt a takarékbetétben elhelyezett vagyona is. Raduly József egy Suzuki Ignisre cserélte Ford Escortját, Velkey György vett egy Suzuki SX4-et, Németh Szilárd pedig eladta Citroen Xsara Picassoját. Wintermantel Zsolt márciusban vett egy 46 négyzetméteres újpesti lakást. Érdekesség, hogy Zsolnai József a nagy értékű ingóságoknál feltüntette 1981 óta bővülő bélyeggyűjteményét és 1990-től gyarapodó érmegyűjteményét.

Az ellenzéki frakcióvezetőknél és frakciótagoknál sem mutatkozik jelentős változás. Horváth Csaba MSZP-frakcióvezető szerződés alapján fennálló követelése 79 millió forintról 112 millióra emelkedett, pénzintézeti követelése pedig 4,2 millióról 19,5 millió forintra. Helyettese, Tüttő Kata megszüntette mintegy 300 ezer forint értékű befektetési jegyeit és eladta közel 1 millió forint értékű különböző részvényét. Pénzintézeti számlakövetelése félmillió forintra változott 1,1 millióról, 176 milliós kölcsönének összege nem változott. Kaltenbach Jenő, az LMP frakcióvezetője 508-as Peugeot-ját egy Opel Zafirára cserélte, Losonczy Pál, a Jobbik frakcióvezetője pedig eladta Alfa Romeo 147-esét, festménygyűjteménye, 3 ezer darabos CD-gyűjteménye, antik bútorai, 8-10 kilogramm ezüstje és arany ékszerei továbbra is megvannak.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2013. február 04. 20:58
"György Istvánnál és Szentes Tamásnál semmi nem változott, Csomós Miklós pedig 200 ezer forintot törlesztett a lakáshiteléből." a fizetésük maradékából 100-as papírzsepkendőcsomagokat vásároltak, amivel telesírták a főnök asztalát, hogy milyen keveset keresnek. ... hát bazmeg, aki havi 1.5 millióból NEM tud félretenni, az milyen vezető lehet?
Robin
2013. február 04. 16:51
"Nem változott jelentősen Budapest vezetőinek és képviselőinek vagyoni helyzete az előző évhez képest." Aki olyan sok pénzből, mint ezeknek van, nem tud takarékoskodni - akár eltagadja a vagyongyarapodását -, ki kéne rúgni. x(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!