Osztrák versenytársat kaphat a Magyar Posta

2013. február 18. 09:01

A Magyar Posta osztrák versenytársa már startra kész, az állami vállalat pedig fejlesztésekkel reagált a piacnyitásra.

2013. február 18. 09:01

Január elsején tíz uniós országban megnyitották az 50 grammnál könnyebb küldemények piacát, köztük Magyarországon is. A Világgazdaság információi szerint elsőként az osztrák postához tartozó Feibra Kft. adta be a piacra lépési kérelmét a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak (NMHH).

A Feibra kft. 2013. január 2-án benyújtott kérelmének elbírálása még nem zárult le. A jogszabály 45 napot biztosít a döntésre, ami 30 nappal meghosszabbítható” – közölte a lappal a hatóság. A Világgazdaság úgy tudja: a Feibra azzal számol, hogy február végén kapja meg az engedélyt.

A lap szerint az országos lefedettséget biztosító hálózattal rendelkező Magyar Posta 2011-es adatai szerint bevételének fele még mindig a levélforgalomból származik. A vállalat nemrégiben kezdte meg kézbesítési rendszerének fejlesztését is, amellyel hosszú távon a csökkenő levélmennyiségre, illetve az e-kereskedelem miatt bövekedő csomagszolgáltatási volumenre készül fel.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mimes
2013. február 18. 11:51
Bárcsak már minden téren eljutnánk ide (gondolok itt most erősen a tömegközlekedésre)! Egyébként posta... Hány éve van még hátra? Levél helyett e-mail, csekk helyett netbank, csomagküldésre ott a futárszolgálat, ami gyorsabb, általában megbízhatóbb és még olcsóbb is. Egyedül lassan tényleg csak hivatalos levelek feladására fog szolgálni, de ezért nincs sok értelme ezt fenntartani. (Tudom, az idősebbek még odajárnak, de ez is elmúlik majd idővel) A posták helyére lehetne mondjuk mini-okmányirodákat rakni...
kuwiq
2013. február 18. 09:50
Gondolom, a Feibra KFt nem úgy indult, hogy először is eladta a székházát, majd pedig úgy korszerűsített, hogy lelassította a szolgáltatását. Ez nyilván behozhatatlan versenyhátrány a számára. Szerencsére még van idejük a felzárkózásra.
josip
2013. február 18. 09:43
Jaj a Postának, ha ebből valódi piaci verseny lesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!