Időjárás-jelentési adót fontolgat a kormány?

2013. március 05. 14:20

A meteorológiai tevékenységről szóló törvénytervezet szerint meteorológiai szolgáltatási díj címén minden médiaszolgáltatótól az éves hirdetési bevételének fél százalékát szedné be a kormány – írja a Portfolio.

2013. március 05. 14:20

A Portfolio által idézett törvénytervezet szövegében az áll: a médiaszolgáltató az éves reklámbevételéből meteorológiai szolgáltatási díjat fizet, ami a médiaszolgáltató éves reklámbevételének 0,5 %-át tenné ki. A díjat az Országos Meteorológiai Szolgálat Magyar Államkincstárnál vezetett pénzforgalmi számlájára forintban kellene befizetni. A médiaszolgáltatónak ráadásul el kellene küldenie a meteorológiai szolgálatnak az éves reklámbevételéről összesített nyilvántartását.

A tervezet indoklásában az áll: „a közvélemény pontos és hiteles tájékoztatása elengedhetetlen, hiszen az emberek mindennapi élete, munkája, vagyoni biztonsága, sőt akár az élete is szorosan függ az időjárástól”.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2013. március 06. 14:07
Nem. Közölni lehet más hitelesített forrásból is, csak ha az OMSZ által mért adatokkal, adott előrejelzésekkel akarod feldobni a műsort, akkor azért pont úgy fizetni kell a jogtulajdonosnak, mint ha le akarsz játszani egy Michael Jackson klippet ...
dönci5
2013. március 06. 11:00
Még nem döntöttem el, sírjak vagy nevessek?
dönci5
2013. március 05. 22:49
Szent naivitás! Csak nem képzele, hogy nem tudták fillérre? Egyébként minden hazudozás ellenére az államadósság azóta is nőtt.
Basiliscus
2013. március 05. 22:48
A tranzakciós illeték is adó. A kormányt nem zavarja, hogy a fogalmak mást takarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!