Rogán: Megvédtük a rezsicsökkentést

2013. március 14. 11:36

Az energiahivatal megerősítésével az Országgyűlés megvédte a rezsicsökkentést – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatón, miután a Ház csütörtöki rendkívüli ülésén úgy döntött, átalakítja és rendeletalkotási joggal ruházza fel az energiahivatalt.

2013. március 14. 11:36

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal létrehozása lehetőséget ad arra, hogy a kormány megvédhesse az eddigi rezsicsökkentést, és hogy a jövőben újabb ilyen intézkedéseket hozzon – hangsúlyozta a politikus, megjegyezve: az új szabályozó hatóság folyamatosan képes lesz ellenőrizni az érintett szolgáltatók működését, az árak alakulását. A frakcióvezető a rezsicsökkentés következő lépései között említette a víz, a szennyvízelvezetés és a szemétszállítás árának mérséklését, de megvizsgálják a gáz- és az áramdíjak további csökkentésének lehetőségét is.

A parlament eheti döntései – vagyis, hogy az energiaszolgáltatóknak megtiltották a különadók áthárítását, valamint a most elfogadott energiahivatal-átalakítás – alkalmasak arra, hogy megvédjék a rezsicsökkentést a meghozott bírósági ítéletekkel szemben – jelentette ki Rogán Antal, utalva arra – mint arról a Napi Gazdaság beszámolt –, hogy első fokon a gázszolgáltatóknak adott igazat a Fővárosi Törvényszék a Magyar Energia Hivatal rendszerhasználati díjakat meghatározó rendeletével szemben indított bírósági felülvizsgálat során.

A kormánypárti politikus hozzátette ugyanakkor, a rezsicsökkentést újabb támadások érhetik, és ha ez így lesz, vagyis ismét olyan bírósági ítélet születik, amely veszélyezteti a rezsicsökkentést, a Fidesz-KDNP bármikor kész arra, hogy gyorsított törvényalkotással védelmet biztosítson a közüzemi díjak mérséklésének. Rogán Antal végül elmondta, az árak, nem pedig az áfa csökkentését tartja célravezetőnek, mert az áfa mérséklése a családoknak semmit nem jelent, az a szolgáltatók profitját növeli. „Aki áfacsökkentésről beszél, az a cégek érdekeit képviseli, és nem a családokét” – fogalmazott.
 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. március 14. 17:33
Gyakorlatilag ez a rezsicsökkentés a nullával egyenlő. Nem volt nehéz megvédeni!
dönci5
2013. március 14. 17:22
Jaj nekünk! A nyugdíjakat is hogy megvédték...
trabantkombi
2013. március 14. 16:44
Jól van gülü blikk maki! Toljad a demagógiát a nyuggereknek, mert nem lesz, aki megvédi a székházat. Nem állíthattok minden iskolás mellé egy gyilkost, de nyuggerből van bőven! 2014!!!!
Yuing
2013. március 14. 16:22
De téged ki fog megvédeni mikor véget ér ez az agymenés ? Gondolkodtál már ezen te barom ? Mert eljön az a nap is !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!