Visszakapja örökségét a Sigray-család

2013. április 17. 10:37

Lázár János biztosította a családot, hogy az állam visszaszolgáltatja Sigray Antal örökségét.

2013. április 17. 10:37

Előbb a német-, majd a kommunizmus-ellenessége miatt üldözték Sigray Antal grófot, aki magyar múzeumokban helyezte letétbe műkincseit. A rendszerváltás után azonban az örökösök nem kapták vissza a vagyont, azzal az indoklással, hogy a gróf az államra bízta azt.

Lázár János államtitkár elmondta: „Az első és legfontosabb, hogy a hazafi Sigray Antal örököseit megkövesse a magyar állam, és bocsánatot kérjen azért, mert az elmúlt huszonkét évben a család számára nem tudott igazságot szolgáltatni. Sigray Antal és leánya minden kétséget kizáróan a megőrzés szándékával bízta javait a magyar államra, a magyar állam azonban nem volt képes ezeket a javakat megőrizni”.

A gróf örökösei elmondták: „nagy öröm számunkra ez a nap”.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stefanovszky
2013. április 18. 09:41
.
stefanovszky
2013. április 18. 08:29
Ezért kellett Czoma László dr. múzeumigazgatót 27 év után megpuccsolni, mert nem volt hajlandó minden további nélkül kiadni az ún. letéti tárgyakat? A plebejus FIDESZ-kormány lepaktálása a "szegény" arisztokratákkal... (Gratulálunk, kedves Jenő! - Talán neked is jut egy ezüstszelence.) És vajon a mezítlábas múzeumlátogató mit fog látni a "Főúri életforma a XVIII-XIX. században" című "állandó" kiállításon, amelynek jó 1/3-át a vitatott tárgyak tették ki; csak nem a Pálinkás Róbert fideszes agrármérnök-alpolgármester-illegitimmúzeumigazgató által kiállított felmondóleveleket?
Bábeli békák
2013. április 17. 17:10
Ha mindenki visszakapná jogos tulajdonát, a komcsilibsi fattyúk visszamehetnének cselédnek.
abraxas
2013. április 17. 16:44
Mi nem kaptuk vissza, amit a kommunisták elvettek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!