Hőlégballonból adná az internetet a Google

2013. június 15. 10:19

A Loon-projekttel felfújható, héliummal töltött léggömbökkel vinné el a Google az internetet annak a 4,8 milliárd embernek, aki ma még nem fér hozzá. Több ezer napenergiával működő léggömbb szórná a jeleket, húsz kilométer magasból. A hőlégballonok földi állomásokról kapnák az internetet és azt egymás között is képesek továbbítani.

2013. június 15. 10:19

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bdi
2013. szeptember 23. 01:41
"Nézd meg a nyomornegyedeket a harmadik világban meg az elmaradott országokban, még áram sincs nekik nemhogy számítógép." Vezetékes áram meg nem kell az internetezéshez. Egyébként meg téves az a vélekedés, hogy a legszegényebbeknek csak üveggyöngy a legfejlettebb technika. Konkrét példák bizonyítják, hogy az információhoz való hozzájutás, és az kommunikáció-képesség a legszegényebbek életét is jobbá teheti. pl. http://itidjournal.org/itid/article/view/241 A cikk arról szól, hogyan változott meg a nyugat-indiai halászok élete, a mobilszolgáltatás bevezetése után. A halfogás elég hektikus. Eddig, ha sokat fogtak, általában ráfaragtak. Elhajóztak 1-2 kikötőbe, hátha el tudják adni, de utána a tengerbe öntötték a fogást, mert nem érte meg az üzemanyagot tovább próbálkozni. Mióta mobiljuk van, ez a pazarlás gyakorlatilag megszűnt, előre tudják, hogy hova érdemes kikötni a fogással.
Ultima Ratio
2013. június 17. 09:15
"A nagy része akiknek nincs internete, az vagy őserdőben lakik, vagy még elektromos eszközt sem engedhet meg magának nemhogy számítógépet." Tehát a világon 4,8 milliárd ember él az őserdőben. Értem.
Next adósság
2013. június 17. 08:36
Utoljára ilyen hőlégbalonnal 1955 nyarán találkoztam, "Angele Merkelék" inditották a Szabad Európából. Az még csak fényképeket szórt internett helyett A képen egy szaladó Rákosi Mátyás volt látható akire éppen rádől a Sztálin szobor, és alatta Karádi Katalin örök érvényü dalának egy versszaka: Hiába menekülsz hiába futsz Sorsod elől futni úgysem tudsz! Egy kis leporrellón meg felvolt tüntetve, hogy egy nyugatnémet munkás 6 szorosát keresi egy magyar munkásnak. Azóta beléptünk az EUba és ezt a különbséget sikerült a 10 szeresére mérsékelni! Prutty!
Nosam
2013. június 17. 01:07
Nagyszerű és ésszerű, és akkor majd fogja a varázsbotot valamelyik sámán, és befogja vele az internetet a semmi közepén. :D A nagy része akiknek nincs internete, az vagy őserdőben lakik, vagy még elektromos eszközt sem engedhet meg magának nemhogy számítógépet. :P Nézd meg a nyomornegyedeket a harmadik világban meg az elmaradott országokban, még áram sincs nekik nemhogy számítógép. A holdra nem akarnak jeleket küldeni, hogy a "gyíkemberek" is tudjanak netezni? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!