Kósa: Nem Orbán irányítja az árvízvédelmet

2013. június 11. 09:47

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a miniszterelnök azért van a dunai árvízi védekezés során a gátakon, hogy személyes tapasztalatai alapján tudja meghozni a védekezéshez szükséges politikai döntéseket.

2013. június 11. 09:47

Kósa Lajos kedden, az M1 Ma reggel című műsorában az ellenzéki pártok által az árhullámot kísérő miniszterelnöki jelenlétet „kampányfogásnak” nevező megjegyzésekre úgy reagált: a kormányfő nem az árvízi védekezés szakmai irányítása miatt van jelen a Dunán levonuló árhullámot kísérve a gátakon, hanem azért, hogy személyes tapasztalatai útján hozza meg a védekezéshez szükséges politikai döntéseket, és jelenlétével erőt adjon a védekezésben dolgozóknak.

Kósa Lajos azt mondta: a katasztrófavédelem képviseli a szakmai vonalat, hogy hol kell védekezni, mit kell csinálni, és nem a miniszterelnök mondja meg, hova kell ellennyomó medencék csinálni, vagy homokzsákokat pakolni. Hozzátette: a kormányfőnek az kell tudnia, milyen erőforrásokat kell mozgatni, honnan lehet a védekezéshez szükséges pénzt átcsoportosítani, vagyis „a nagy logisztikai döntések” meghozatala politikai vezetői feladat. Hozzáfűzte, a belügyminiszter is csak a meglévő eszközök felett tud diszponálni.

Megjegyezte: az, hogy a kormányfő, a honvédelmi miniszter és a belügyminiszter, valamint a katasztrófavédelem vezetője személyesen is jelen van a védekezés helyszínén, lerövidíti a parancskiadási és végrehajtási időt, mert a személyes benyomás döntő, így lehet igazán felmérni a helyzetet.

A Fidesz ügyvezető alelnöke történelmi árvíznek nevezve a Dunán levonuló árhullámot. Úgy fogalmazott: a kormányfő személyes jelenléte azt üzeni, hogy ez egy fontos ügy, és az önkénteseknek is erőt ad a kormányfő, és a miniszterek, politikusok személyes jelenléte.

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Monkey4you
2013. június 11. 17:17
Egyetlen libsibolsit sem láttam a gátakon dolgozni. Volt néhány emberke akik nagyon vigyáztak rá, hogy nehogy besározzák a cipöjüket, gondolom ezek a balos politikusok.
üvegcápa
2013. június 11. 15:22
"""A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a miniszterelnök azért van a dunai árvízi védekezés során a gátakon, hogy személyes tapasztalatai alapján tudja meghozni a védekezéshez szükséges politikai döntéseket.""" Te Laller! Neked tényleg elmentek otthonról? Milyen politikai döntést kell meghozni a védekezésnél? 2/3-dal leszavazzátok az árvizet?
Felebarát
2013. június 11. 14:55
azért arra kiváncsi lennék, hogy volt e összetűzzés ebből, mikor a hivatásos, azt mondja A helyen kell erősiteni, a ME meg aszondja B helyen
Basiliscus
2013. június 11. 14:53
Védekezéshez kell politikai döntéseket hozni? Érdekes. Itt az ellenforradalom ezek szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!