A Marson forgatna valóságshow-t egy dán cég

2013. augusztus 12. 09:33

Százezren jelentkeztek arra a televíziós valóságshow-ra, amelynek szervezője, egy dán cég azt ígéri, hogy 2022-ben négy kiválasztott játékost juttat el a Marsra, ahonnan életüket figyelemmel lehet kísérni.

2013. augusztus 12. 09:33

A Global Post jelentése szerint a földi élettől elszakadni vágyók között akadnak diákok, nyugdíjasok, számítógépes szakemberek és fizikoterapeuták is. A valóságshow-t szervező Mars One szerint a jelentkezők a leendő marsi kolónia első lakói szeretnének lenni. A dán cég tervei szerint először négy játékost akar eljuttatni a vörös bolygóra 2022-ben, aztán pár évvel később további négyet küldene utánuk az új telep benépesítésére.

Bas Lansdorp, a Mars One vezetője és társalapítója elmondta: még biztos vannak, akik nem küldték el a jelentkezésüket, a bemutatkozó videójukon dolgoznak, vagy nem döntötték el, hogy befizessék-e a jelentkezési díjat, ami az amerikaiak számára 38 dollár (8400 forint). Mint megjegyezte: úgy határozták meg a díjat, hogy az elég magas legyen, hogy kiszűrje a valóban jelentkezni akarókat, de azért bárki megengedhesse magának. A jelentkezők videói a program honlapján találhatók.

Az első marsi expedíció költsége elérheti a hatmilliárd dollárt, amit a Mars One szponzoroktól, és a valóságshow közvetítési jogdíjaiból akar fedezni.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketemacska
2013. augusztus 17. 12:27
Mi egyszerű halandók nem tervezünk 2022-i távlatra,mert lehúznak jelenlegi problémáink.De 2022-re olyan technikai trükkök lesznek már,hogy akár Gyözikében is gyönyörködhetnek az arra felkentek,éppen mintha a Marsról integetne feléjük. a pénzszerzés módjai határtalanok.
Akitlosz
2013. augusztus 14. 16:25
Dán cég? A Marsra? Hatmilliárd dollárba kerülne, de pénzük az nincsen is rá? Jó kis bulvárkacsa ez, még hosszú évekig lehet rajta csámcsogni, bár kevesen vennének mérget rá, hogy ez megvalósulna. Még a legnagyobb országok közpénzből sem képesek embereket juttatni a Marsra. Piaci alapon pedig képtelenség, hogy megérje.
narancsos-kaméleon
2013. augusztus 14. 16:25
Kell a kitalált hír a sok baromnak!
Speer
2013. augusztus 14. 16:25
A Marson nem nézné őket senki jó szemmel. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!