Ismét tüntetett a Koppány Csoport

2013. augusztus 24. 08:02

A kilakoltatások leállítását, a devizahitelesek kártalanítását követelték a Koppány Csoport által szervezett tüntetés résztvevői péntek este a miniszterelnök budapesti otthonának közelében.

2013. augusztus 24. 08:02

Az MTI tudósítójának jelentése szerint a kora délután kezdődött, a devizahitelezés „áldozatainak” emlékére szervezett demonstráció résztvevőinek száma estére mintegy százra apadt. Őket a Készenléti Rendőrség nem engedte közvetlenül a miniszterelnök háza elé, az épülettől mintegy 50 méterre lezárták a Cinege utat. A tiltakozók a korábbi, július 4-ei, szintén a kormányfő házánál tartott tüntetéssel ellentétben most nem kíséreltek meg bejutni a lezárt területre. Ugyan felajánlották nekik, hogy egy háromfős delegáció bedobhatja petíciójukat a postaládába, ezzel a lehetőséggel nem éltek. A helyszínen, hangosbeszélőn elhangzott felszólalásokban újra a kilakoltatások leállítását, a devizahitelesek kártalanítását követelték. Elhangzott az is, hogy nem fogadnak el olyan megoldást, amelynek keretben a jelenlegi árfolyamon forintosítanák a devizahiteleket. Egyben emlékeztettek: Orbán Viktor korábban ígéretet tett a helyzet megoldására. 

A demonstrálok ezután Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának házához vonultak, ahol „mocskos gyilkos” és „uzsorás” rigmusokat skandáltak. Balogh Béla, a Koppány Csoport elnöke egy csótányirtó spray-vel befújt a kerítés kapuján. A menet következő célpontja Gyurcsány Ferenc egykori kormányfő budapesti otthona volt. Itt Balog István, a Koppány Csoport alelnöke arra szólította fel a volt kormányfőt, hogy ellenzékiként lépjen föl a kilakoltatások leállítása érdekében. Beszédében úgy vélekedett, hogy az egykori miniszterelnök lefeküdt a „pénzhatalomnak”, ezért távoznia kell közéletből. A tüntetők a tervek szerint ezután még a Városligethez, a Regnum Marianum templom helyén állított kereszthez vonultak, ahol befejezték a demonstrációt.

A tüntetés keretében délután két bírósági végrehajtó, illetve Patai Mihály, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatójának, a Magyar Bankszövetség elnökének és Felcsúti Péternek, a Raiffeisen Bank vezetőjének otthonát keresték fel. Ezeken a helyszíneken arra hívták fel a figyelmet, hogy szerintük immár több mint háromezer ember hajtott végre öngyilkosságot a devizahitelek miatt. Valamennyi helyszínen kifeszítettek egy csaknem 20 méter hosszú fekete drapériát, illetve ütemesen skandálták azt, hogy „gyilkosok”.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2013. augusztus 24. 13:09
" Egyben emlékeztettek: Orbán Viktor korábban ígéretet tett a helyzet megoldására. " És? Nem megpróbál segíteni folyamatosan? Jelentős energiákat köt le, hogy állandóan azon agyalnak, hogy húzzák ki a slamasztikából a devizahiteleseket. Most is erről folynak a tárgyalások. Egyébként ennek a sok "megtévesztett" devizahitelesnek úgy tűnik mostanára megjött az esze. Nagyon jól tudják mik a jogaik, vagy hogy kell elérni amit akarnak. Érdekes, amikor kötötték a szerződést mind kuka volt, vagy ne adj isten a haszon fontosabb volt akkoriban a józan észnél? Most meg így remélnek hasznot? ( tisztelet mindig a kivételnek) Ismerek olyat, aki kijelentette, ő nem fizet, majd kitalálnak valami okosat mások.
cochabamba
2013. augusztus 24. 11:34
sztem is túl alacsony a kockázatvállalása a bankoknak a hitelfelvevők irányába, de ez általános jelenség... egyedül az eu lehetne olyan kényszerítő erő ami képes lenne ezen változtatni, egy általános eu-s szabályozással.. ez a bohózat meg uzsorásozás nagyon szánalmas ettől a csőcseléktől...
liberálzöld.
2013. augusztus 24. 11:27
Ismét csak ezt tudom mondani: mindenki viselje a tévedése árát. A devizahiteles fizessen, vagy adja oda a bank által kért zálogtárgyat, a bank pedig fogadja azt el a tartozás fejében, hiszen ezt kérte. És nem tartozik senki semmivel. Ez ilyen egyszerű. Csak a bank ezzel nagyon ráqrna. Tehát "adósmentés" kell, ami valójában bankmentés. Kormányunk ezt felvállaja , a helyes megoldást viszont nem. Nem is értem miért.
files32
2013. augusztus 24. 10:45
Amikor a svájci jegybank nullára vitte az alapkamatot,itthon a frankhitelek kamatát egy hét alatt ötször ,nem tévedés,ötször emelték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!