Egységesítené az európai távközlési piacot az Európai Bizottság

2013. szeptember 11. 21:10

Az európai távközlési piac egységesítését célzó reformtervezetet ismertetett szerdán az Európai Bizottság.

2013. szeptember 11. 21:10

A várhatóan még nagy vitákat kiváltó javaslatcsomag értelmében jövő év július elsejével az unión belül eltörölnék a bejövő hívások mobil eszközön történő fogadásának díjait. A szolgáltatóknak vagy olyan előfizetési csomagot kellene felajánlaniuk, amely az EU-n belül bárhol azonos feltételeket kínál, vagy pedig lehetővé kellene tenniük, hogy az ügyfél átszerződjön az olcsóbb díjszabást kínáló roaming szolgáltatóhoz.

Az internetszolgáltatási piacon a bizottsági javaslat az úgynevezett hálózatsemlegesség elvét igyekszik érvényesíteni, ami alapján tilos lenne az adatfolyam lassítása – ugyanakkor mód lenne arra, hogy bizonyos szolgáltatásokat, így például az online tévéhozzáférést garantáltan gyorsabb internetkapcsolat mellett kínálják. A díjszabást áttekinthetően kellene megállapítani, és az ügyfeleknek meg kellene adni a lehetőséget, hogy szerződést bontsanak, ha a szolgáltató nem biztosítja a szerződésben vállalt internetsebességet.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2013. szeptember 12. 08:07
"Ha már egységesítunk - ami végre egy jó otlet lenne - akkor ne félmegoldásokat tegyunk,hanem egységesítsunk!" Az országon belül, egy cégen belül, vezetékes, hálózaton sem egységesek a díjak lsd. helyi és körzethívó számok. Mintha nem lenne mindegy a számítógépnek milyen számokat kapcsol. A mai tecnikai szinten ez egy vicc, vakítás. Európai egységesítés? Talán először a helyi megkülönböztetéseket kellene eltörölni! Ez még a távközlés szervezését is segítené, egyszerűbbé tenné.
egysegelem
2013. szeptember 11. 22:44
Nagyon jo lepes, csak mar 10 eve meg kellett volna huzni.
kjkj945
2013. szeptember 11. 21:25
Valamivel el kell kezdeni a USE létrehozását!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!